Köszöntőlevél Kocsis Fülöp püspök kinevezése alkalmából

2015. március 20. 23:18

Nagy örömmel értesültem a hírről, miszerint Őszentsége, Ferenc pápa március 20-án megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat Debrecen székhellyel.

2015. március 20. 23:18
Balog Zoltán
Balog Zoltán
MTI-OS

„Kocsis Fülöp részére
metropolita

Hajdúdorogi Metropólia


Excellenciás és Főtisztelendő Püspök Úr!

Nagy örömmel értesültem a hírről, miszerint Őszentsége, Ferenc pápa március 20-án megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat Debrecen székhellyel. Az alapítással Őszentsége részéről hatalmas megtiszteltetés érte mind a magyar görög katolikusokat, mind pedig Magyarországot. További nagy örömömre szolgál, hogy Őszentsége a Hajdúdorogi Egyházmegyét metropolitai székké emelte, amelynek első metropolitájává Önt nevezte ki.

Engedje meg, hogy ebből az alkalomból gratulációmat és jókívánságaimat fejezzem ki. Excellenciás és Főtisztelendő Úr püspöksége és apostoli kormányzósága alatt mindig nagy szolgálatot tett a magyarországi görög katolikus hívek, valamint az egyház és a jó Isten számára. Mindig jó érzéssel tölt el, ha arra az együttműködésre és együtt gondolkodásra gondolok, amely az évek során a magyarországi görög katolikus egyház és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, a szegények, roma embertársaink és minden magyar javára.

Főpásztori szolgálatához áldást és örömet kívánok!

Budapest, 2015. március 20.

Balog Zoltán”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vitez Rezsi Erik
2015. március 26. 01:21
Sneider Tamas: „Én nem hittem el sokáig, hogy cigány származású Orbán Viktor, de igen, az anyja az cigány” Ez azert eleg kellemetlen. En nem akarok cigany miniszterelnokot !
Strassnoff Ignác
2015. március 23. 11:31
Ez a cigány még a saját fajtáját is megköpködte némi aprópénzért. Vérbeli keresztény a lelkem. Tán még életében szentté avatják. Bár jobb lenne holtában. A jövő héten.
Sulammit
2015. március 23. 11:23
Nem " kitiltanák" hanem kitiltanék.
Sulammit
2015. március 23. 11:20
Akár akarsz akár nem megkaptad. A tiéd is! Aztán honnan az ismereted? Az osztálynaplóban láttad a C betűt a neve mellett. Tudod a komcsik így bélyegeztek. Cigány, klerikális. Akkor te most egy komcsi vagy, vagy csak egyszerűen egy kirekesztő! És négert azt szeretnél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!