Mocskos kommunisták

2015. február 16. 19:35

Friss hír, hogy a holnap érkező Vlagyimir Putyin hazánkba érkezése után nem sokkal megkoszorúz majd egy emlékhelyet, ami 1956-ot ellenforradalomként említi, és örök hálát rebeg a „szovjet hősök” felé.

2015. február 16. 19:35
Lakner Dávid
Alternatíva

Friss hír, hogy a holnap érkező Vlagyimir Putyin hazánkba érkezése után nem sokkal megkoszorúz majd egy emlékhelyet, ami 1956-ot ellenforradalomként említi, és örök hálát rebeg a »szovjet hősök« felé, akik »életüket áldozták a magyar nép szabadságáért.« Az Index szerint itt egyedül az orosz sajtó lehet majd jelen. Nem sokkal később Putyin kezet fog majd Orbánnal (előbbi biztos tud majd mit kezdeni az illiberális állam fogalmával), egyezményt írnak alá, de az orosz vezér beteszi majd a lábát a Hősök terére és a Szent György térre is.

Mindenki előtt megvan, minderről milyen dühös publicisztikát tudnának írni a jobboldal nagy öregjei, például Megyeri Dávid, ha éppen még mindig Gyurcsány lenne az Orbán? Hogy milyen kis finom iróniával tűzné tollhegyre az egészet Pilhál György, kiemelve a Putyint arcon nyalintó Toto kutyát, a magyar fél meghasonlottságát, és azt, hogy »mindezt a rendszerváltás után több évtizeddel, nahát«? És Rétvári Bence lenne a jövő nagy reménysége, aki a Facebookon kíméletlen fekete humorral és lazasággal fejtegetné, hogy »ők a múlt, mi vagyunk a jövő«.

De 2015-öt írunk, most épp Orbán a Gyurcsány, így hát a jobboldal nagy öregjei, köztük jó eséllyel Megyeri Dávid is azt fogják fejtegetni, hogy márpedig a Gyurcsánynak csak egy szava se legyen. Pilhál György finom kis iróniával tollhegyre tűz majd valami marginális szocialista politikust, kiemelve a Putyint arcon nyalintó Toto kutyát, a »ballib oldal« meghasonlottságát és a többit. Rétvári Bence pedig, a jelen nagy reménysége, Facebookon kíméletlen fekete humorral és lazasággal fejtegeti majd, hogy »nem is volt olyan rég, amikor miniszterelnökként úgy írt netes naplójában az orosz elnökről, hogy méltán érdemelhetné ki érte a Doromboló cicus-díjat.«

Ezért előre is arra kérném az említetteket, illetve mindenkit, akit érint, hogy legyenek kedvesek kíméletlen őszinteségű, éleslátó válaszaikat ne Gyurcsány Ferencnek, Szanyi Tibornak, Tóbiás Józsefnek vagy a Névtelen XII. kerületi Szocialistának címezzék, hanem inkább nekem. Szerencsére nemcsak hogy sosem tárgyaltam Putyinnal, de a kutyám sem nyalogatta soha az arcát. Sőt, a kutyákat sem igazán szeretem, mindig is macskapárti voltam. Nekem aztán nem hatalmas kiábrándulás Putyin, és sosem gondoltam, hogy 2011 előtt ő volt a nyugatos, karizmatikus hős, de azután bezzeg a keleties despota. 2010 előtt nem valamelyik önkormányzatban voltam, hanem gimnáziumban, és soha az életben nem szavaztam sem az MSZP-re, sem a DK-ra. De hogy a témánál maradjunk: 1990-ben születtem, így kérdéseim igazán csak nekem lehetnek, már ami azt illeti, ki hol volt, amikor.

S hogy miért adtam ezt a címet az írásomnak? Magam sem tudom.

De ne legyen kétséges: mindez rohadtul nem hangzik jól.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2015. február 17. 10:24
"Mocskos kommunisták" ........... Ha te mondod.....!
Csigorin
2015. február 17. 08:57
Egy dolog hogy odamegy koszoruzni. Ami inkabb erdekelne, hogy milyen beszedet mond majd ott.
tevevanegypupu
2015. február 17. 08:24
Nem értem..a zsidók a szovjet hadsereget felszabadítóként fogadták és máig is annak tartják. Imádták Rákosiékat, Sztalint és az ÁVH-t amiben lelkesen és derekasan részt is vettek, sőt nagy többségben ők alkották.Havas Szófia szerint 1956-ban a zsidókat üldözték megint és rájuk vadásztak nácifasiszták. (Ezt hallgatólagosan és csendben a zsidók helyeselték a parlamentben is..legalábbis nem emlékszem rá, hogy az szdsz különösebben tiltakozott volna..úgy is mint rendszerváltó párt ugyebár..)Őket ezek szerint megint csak a Vörös hadsereg katonái mentették meg..Most a zsidók vonulgatnak és utálkoznak Putyin miatt és esnek kétségbe azért, hogy meggyalázzák 1956 emlékét azzal, hogy egy sírt megkoszorúznak..Nekik ez tulajdonképpen miért fáj..és mi az ami nekik 1956-ból számít??Egyszer igen, egyszer nem?
briganti
2015. február 17. 08:17
"Sőt, a kutyákat sem igazán szeretem, mindig is macskapárti voltam." ..hát igen. A hűség mint olyan, az világos volt, hogy neked büdös. Nem baj,dorombolj csak az internacionalistáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!