Unortodox kézcsók a suttyó arisztokráciának

2015. február 05. 14:51

Ha egy lépéssel távolabbról nézzük a dolgokat, akkor úgy tűnik: a kormány kezd egyedül maradni a maga ásta gödörben. Hullik szét a gondosan összetákolt rendszer, a maroknyi haszonélvezőn kívül a személyzet tart ki.

2015. február 05. 14:51
Edgar Swan
Ordítok

Ha egy lépéssel távolabbról nézzük a dolgokat, akkor úgy tűnik: a kormány kezd egyedül maradni a maga ásta gödörben. Hullik szét a gondosan összetákolt rendszer, a maroknyi haszonélvezőn kívül a személyzet tart ki. Még. Mert a fizetett hűség addig szokott működni, ameddig el nem fogy a zsold, vagy ameddig a jól felfogott önös érdek veszélyt nem szimatol. A veszélyt pedig nem a jelenlegi ellenzéki pártok jelentik, hanem az egyre abszurdabb szituáció.

Miközben harsognak a győzelmi jelentések, az emberek (csak így, kis kezdőbetűvel) ebből semmit sem érzékelnek. Az egymillió új munkahely kevéssé dicsőséges, amennyiben ez négyszázezer közmunkást és hatszázezer külföldön dolgozót takar. A stadionavatók árnyékában dönteni kell a családoknak, hogy a Parkinson-kórban szenvedő apa, vagy az epilepsziás anya gyógyszereit váltják ki, esetleg a gyereknek adnak enni és esténként befűtenek. Miközben nincs kivándorlás és a fiataljaink csak távolabb mozdulnak a közös gazdasági térben, az itthon maradottak nyugdíjának kitermelése egyre nehezebb. 

Nem teljesít jól az az ország, ahol egy családnak éveken át, a szó szoros értelmében éheznie kell azért, hogy a gyerek elvégezhesse a gimnáziumot. Rossz hely az, ahol a minimális létfeltételek egyre több ember számára elérhetetlenek. Az elégedetlenség növekszik és egyre kevésbé fontos kérdés, hogy ki kire szavazott tavaly, öt éve, vagy bármikor. Azok, akik képesek összefogni azért, hogy másokon segítsenek, hogy ételt, ruhát, segítséget vigyenek a rászorulóknak, nem kérdezgetik egymást a politkai nézeteikről. Csak azt tudják, hogy rossz, ami most van. Embertelen, hibás, bűnös a rendszer. Most a tüneteket próbálják enyhíteni, de végül világossá fog válni: az okot kell megszüntetni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. február 06. 10:15
Edgarunk is Ulfkottából játszik..
indiáner
2015. február 05. 23:35
"Most a tüneteket próbálják enyhíteni, de végül világossá fog válni: az okot kell megszüntetni." Orbánahibás! Bajnai alatt mi lett volna az "ok"? Ugyanúgy Orbán. Pedig éppen Orbán a "rendszer" egyetlen szalonképes ellenzéke.
várúr
2015. február 05. 18:31
Olvasgatom ezeket a hisztériás ballib firkálmányokat és eltűnődöm: kiknek írják? Van az országban ennyi ápolt, vagy maguknak körmölik? Nem érzik, hogy a valóságtól így elrugaszkodva milyen ellenszenvesek?
Szőke Ciklon
2015. február 05. 18:07
A leírtak alapján nem tudtam beazonosítani az országot. Nem valószínű, hogy Magyarországról beszél, mert ezek az adatok Magyarországra nem igazak. De, ha mégis arra gondolt, akkor pontosítson egy kicsit, mert a gödörben a baloldal van, és a Soros-zsold valóban fogyóban van, amivel az ilyen cikkeket díjazzák. Aki a nagy hazudozások közepette konkrétumokat, számokat is közöl az vigyázzon, mert úgy jár, mint a nagy "igazmondó" a "nemigaz országgal".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!