Észnél vagytok?

2015. január 17. 07:51

Ha valaki bűncselekményt követ el, azt csupán azért kellene szó nélkül tűrni, mert az „elkövetés helye” az internet? Micsoda baromság ez? És hogy is van ez a pedofil tartalmakkal? Azokat miért tekintitek kivételnek?

2015. január 17. 07:51
Sándor Zsuzsa
JogÁsz blog

„Ez a kérdés bukott ki belőlem, amikor azt olvastam – nem is akárhol, hanem az MTI-ben – hogy a TASZ jogsegélyt ajánlott fel a Kuruc.info-nak.

Normálisak vagytok? Nem úgy nevezitek magatokat, hogy »Társaság a Szabadságjogokért«? Úgy gondoljátok, hogy ebben az országban a rasszista, cigány- és zsidógyűlölő, homofób, szélsőjobboldali náci társaság szabadságjogait kell megvédenetek?

Milyen jogvédő szervezet az, amelyik azokat védi, akik rendszeresen követnek el bűncselekményeket? Magatok is elismeritek, hogy ez a szenny-honlap már eddig is számtalan esetben merítette ki a Btk. legkülönbözőbb paragrafusait.

Mert bizony a holokauszttagadás a hatályos jog szerint bűncselekmény. Miként a kommunizmus bűneinek tagadása is. Idézzem? 

(...)

Azt írjátok: »az internetes tartalmak blokkolása egy erős, és bizonyos esetek – például a pedofil tartalmak – kivételével aránytalan szóláskorlátozó eszközt ad az állam kezébe a neki vagy akár a többségnek nem tetsző vélemények elhallgattatására.«

Nem foghatjátok rám, hogy ne lennék az internet teljes szabadságának híve. Az vagyok. De ha valaki bűncselekményt követ el, azt csupán azért kellene szó nélkül tűrni, mert az »elkövetés helye« az internet? Micsoda baromság ez? És hogy is van ez a pedofil tartalmakkal? Azokat miért tekintitek kivételnek? Hiszen sokan szeretik azokat is. Nem kellene megvédenetek az ő szabadságjogaikat is?

Nektek tényleg teljesen elment a maradék eszetek is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoj
2015. május 31. 23:34
"Ha valaki bűncselekményt követ el, azt csupán azért kellene szó nélkül tűrni, mert az „elkövetés helye” az internet? Micsoda baromság ez?" Micsoda baromság ez a megállapítás? Az alapkérdéstől függetlenűl: nem kell odamenni! A tűrés már eleve egy kivédhetetlen folyamatot feltételez,ami ebben az esetben nem igaz,sőt hazugság.Tudomásom szerint az internetes portál senki gépére nem mászik fel! Szerző ordas baromságot engedett el,amire nem is mondhatom ,hogy eltűrök, mert magam léptem a Mandi oldalára.
oskar
2015. március 02. 13:16
Igen ezek is bűnök: Holocaust, gulag, Kistarcsa, Hortobágy, német kitelepítések, szlovák magyar lakosságcsere...stb
Fakutya Vigyora
2015. március 02. 13:16
"Szememben, az is Holocaust ha engem és családom származásunk miatt vagyonunkat elkobozva, néhány bőrönddel vagonokba kényszerítve elhurcolnak." Kistarcsára? Hortobágyra?
Gombóc XVI. Artúr
2015. március 02. 13:14
Európa jónéhány országában komolyan veszik a szólásszabadságot és ott nem is büntethető a Holokauszt tagadása. Nomeg ez is figyelemreméltó: "A holokauszttagadás nem büntethető az Egyesült Államokban, mivel az alkotmány első módosítása tiltja olyan törvények beiktatását, amelyek korlátozzák a sajtó- és szólás szabadságát."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!