Kommunisták és szélsőjobbosok rajzolják át Európát?

2015. január 27. 10:26

A kommunista Sziriza a voksok 36,3 százalékával megnyerte a görög választásokat, társául a szélsőjobboldali Független Görögök Pártja (ANEL) szegül majd.

2015. január 27. 10:26
OriginalSpíler
Spíler

Populizmus csábítása

A Sziriza által képviselt populizmus azonban nem idegen egyes magyar pártoktól sem. A »gazdagok« megadóztatása régi mantra – hisz 2010 előtt is kiválóan szuperált a többkulcsos adórendszer. Ráadásul a Jobbik is régóta hangoztatja, hogy egyszerűen nem kell visszafizetni az államadósságot. Legdurvább görögözés: a baloldal bizonyos szereplői letették a garast a LÉT-pénz mellett, vagyis, hogy mindenkinek alanyi jogon járjon garantált alapjövedelem. Az sem zavarta össze őket, hogy ehhez számítások szerint olyan 160 stadionnyi pénz hiányzik, és a hosszú távú hatásokat senki sem látja. 

Végül, hogy a lájktenger mennyire súlyos az egyes magyar baloldali pártok irányából a Sziriza felé, azt mi sem mutatja jobban, mint az alábbi Schiffer-bejegyzés, Szanyi Tibor »Bella Ciao« feletti örömködése, vagy a PM gratulációja. Magyarul: újra létrehoznák az elitek és a nehézsorsúak éhségmenetét, a »gazdagok«, azaz a koránkelők (plusz az éljenző újságírók) kárára. Az agymenésekkel mindent elveszítenénk – a visszatett láncokat kivéve.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2015. január 27. 21:08
Játsszák le egy bazi nagy amfiteátrumban éles fegyverekkel, mi pedig igyunk meg egy kávét közben.
OberEnnsinnen
2015. január 27. 14:55
Márpedig a görög demokrácia állapotáról NEM lesz külön tanácskozás Brüsszelben. Sem pedig egyetlen más demokrácia állapotáról sem lesz. Erre csakis a magyarok szolgáltak rá. Az autokrata, tekintélyuralomra törő, félfasiszta Orbán-kormány. Persze, ha a magyar bal-libeket exportálnánk Görögországba, menten külön napokra, meghallgatásokra kerülne sor a görög demokrácia aggasztó állapotáról, az ottani Horn gyula-szárny egyik nagy termében. No, de így, hogy nincsenek magyar bal-lib demokratáik, így ettől nem kell tartaniuk Cipraszéknak.
Mich
2015. január 27. 13:38
Ennek alapja, hogy Görögországban a baloldal is nemzeti érdekekért küzd - NEM úgy, mint Magyarországon...!
Berecskereki
2015. január 27. 12:38
Akkor Obama is kommunista? A gazdagok keményebb adóztatására készül Barack Obama "A következő tíz év alatt 320 milliárd dollárral növeljék meg a gazdagok és a pénzügyi intézmények adóterheit az alsó- és a középosztálybeli családok fokozottabb támogatása érdekében."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!