Magyarország nem a puritán erkölcsök hazája

2014. december 02. 17:01

Ha bezárjuk a plázákat és a nagy tömegeket kiszolgáló üzleteket, pihenőnapot adunk a kereskedelmi alkalmazottaknak. Ők mit fognak kezdeni ezzel a szabadsággal?

2014. december 02. 17:01
Rezsőházy Rudolf
Mos Maiorum

„Mit sugall a logika? Ha bezárjuk a plázákat és a nagy tömegeket kiszolgáló üzleteket, pihenőnapot adunk a kereskedelmi alkalmazottaknak. Ők mit fognak kezdeni ezzel a szabadsággal? Tegyük föl, hogy családi kirándulásokat szerveznek. Ez azt követeli, hogy járjanak a vonatok, a villamosok, a buszok, hogy a benzinkutak, az éttermek, az uszodák, stb., nyitva legyenek. Tehát, hogy legyenek vasárnapi dolgozók. Ha azt akarnánk, hogy ezek az emberek se dolgozzanak vasárnap, akkor az egész ország otthon csücsülne, és legfeljebb ütné a blattot.

Ha körbepillantunk, úgy néz ki, hogy a KDNP terve megosztja a véleményeket. Mit csinál ilyenkor a bölcs politikus? Ha ragaszkodik az ötletéhez, konfliktusba keveredik, és elidegeníti magától saját híveinek egy részét, ellenfeleinek pedig jó támadási felületet ajándékoz.

Minthogy szabad országban élünk, semmi akadálya sincs annak, hogy legyen egy vasárnapi munkaidőt szabályozni akaró lobbi; hogy a közvélemény kövesse ennek programját; hogy egy vállalatban a munkaadó és a munkavállalók közösen rendezzék a vasárnapi munkabeosztást. De mindez a társadalom természetes változásainak lenne az eredménye, és nem a törvény kötelező erejével történne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
káli
2014. december 03. 09:32
Gondolom a pápa is kommunista lessz ha nem azt mondja mint a fidesz! DDDDDDD
Rézvirág
2014. december 03. 08:42
Azért elgondolkoztató, hogy ott tartunk, hogy ha be vannak zárva a boltok, egyeseknek ötletük sincs, hogy mit is kezdhetnének magukkal...
Willard
2014. december 02. 21:43
Rezsőéknél vasárnap otthon csak a blattverés ment, feltételezem, hogy nem szárazon. Esetleg a gyerekeket verték vagy egymást, olykor kínjukban a félszemű rezsőt. Olyat, hogy családdal a szabadban tartózkodni vagy urambocsá' templomba, vasárnapi iskolába járni egy rendes, öntudatos, elvhű bolsevik elképzelni sem tudna...
nucklear3
2014. december 02. 21:04
Az öreg fószer jól látja. Hallgatni kéne rá a kormánynak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!