Időközi üzenet

2014. november 25. 11:24

Az MSZP-s vezetők valóban komoly megerősítést kaptak arra vonatkozóan, hogy az MSZP szempontjából előnyös az általuk elkezdett irány.

2014. november 25. 11:24
Kaleidoscope
Kaleidoscope blog

„Az MSZP most sem tudott egy olyan önálló, a baloldali ellenzék többi csoportosulása, és a civil tüntetők által képviselt kormányellenes kritikáknál konkrétabb, megalapozottabb programot hatékonyan felmutatni, amiből a széles nyilvánosság számára is láthatóvá válna, hogy igazában mit, és hogyan szeretne másként csinálni, ha egyszer kormányra kerülne. Ez két szempontból is nagyon veszélyes az MSZP-re nézve. Egyrészt ezért tudja a DK-ügynök Lendvai úgy beállítani az elért választási eredményt, mint amiben meghatározó jelentősége volt a civil megmozdulásoknak, melyek szervezői viszont folyamatosan próbálnak elhatárolódni az MSZP-től, és a többi párttól is, ezzel amortizálva a pártok jelentőségét és szerepét, ami értelemszerűen nem előnyös a váltópárti szerep visszaszerzésén fáradozó MSZP vezetésnek. Másrészt azoknak a választóknak, akiket sikeresen tudtak mozgósítani a civil szervezők, vagy hozzájuk hasonlóan elégedetlenek a kormánypártok politikájának egyes elemeivel, arra lenne igényük, hogy az ellenzéki pártok mutassanak reális, könnyen érthető alternatívát. Amennyiben erre az MSZP nem képes, akkor ezzel tág teret hagy Gyurcsány Ferenc hatalmi ambícióinak, aki máris megpróbálta megszerezni a civilek mögött álló társadalmi bázist a DK elmúlt hétvégi pártkongresszusán elmondott beszédével. Van tehát még bőven feladata a jelenlegi MSZP-s vezetőknek, de valóban komoly megerősítést kaptak arra vonatkozóan, hogy az MSZP szempontjából előnyös az általuk elkezdett irány.

A többi »nagy« párt egyaránt súlyos kudarcnak tekintheti a választási eredményt, hiszen mindegyiküknek csökkent a támogatottsága, nemcsak abszolút értékben (ami az alacsony részvétel miatt az MSZP-re is igaz volt), hanem az érvényesen szavazók arányában is, ami kellemetlen meglepetés lehetett pl. a Jobbiknak, mely egy ideje magát tartja leendő váltópártnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. november 25. 16:58
Tanulság? A komcsi kerületekben KGB-st kell indítani. Maszoposoknál divat, III/2-s ügynököt (persze csak olyant, aki a KGB ellen harcolt), pufajkást (lehetőleg aki saját honfitársaira lótt), de minimum országos KISZ titkárt indítani. Az újpesti friss KGB-s kispályás fentiekhez képest.
Jancsipapa
2014. november 25. 16:44
Az MSZP semmiféle új irányt nem kezdett el , számukra sokkal inkább a FIDESZ által elkezdett ( folytatott? ) irány a kedvező .
Senye Péter
2014. november 25. 14:39
A harc most az ún. baloldalon belüli hegemóniáért zajlik. A DK-nak több szimpatizánsa van, az MSZP-nek nagyobb szervezettsége. Mondanivalója egyiknek sincs.
ceres
2014. november 25. 12:47
Lényegében az MSZP , mint önálló párt-már a "daliás" Horn Gyula idején is csak látszólag létezett. Kiszolgálószemélyzet volt: mivel a belvárosi "értelmiségnek" szüksége volt egy olyan csoportra amely a vidéki szavazókra tud hatni álmagyar-álnépi cafrangokkal.Ez volt az Mszp funkciója. Díszlet az Szdsz-uralom számára. 2004-től már nyíltan egy Szdsz-beütésű tahó vezette őket..Igazi vezetőjük , önálló világnézetük, erkölcsiségük most sincs.Normális káderpolitikájuk sincs.Kunhalmi pl teljesítmény nélkűl emelkedett fel, pusztán azért mert kompatibilis a neoliberális bandával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!