Johannis, a Bizánc-kompatibilis

2014. november 23. 10:06

Valami továbbra is hiányzik ahhoz, hogy tökéletes legyen. Johannis ugyanis nem ortodox. Hanem evangélikus.

2014. november 23. 10:06
Balog Levente
Krónika

„Sokan bíznak abban, hogy Klaus Johannis elnökként majd kevésbé konfliktuskereső lesz, mint elődje, ugyanakkor mégis oda tud majd hatni annak érdekében, hogy hatékonyabb legyen a korrupció megelőzésére, illetve felderítésére irányuló küzdelem. Na és persze németsége révén az ország nemzetközi presztízsét is növeli. Ez azonban még mindig nem elég. Valami továbbra is hiányzik ahhoz, hogy tökéletes legyen. Johannis ugyanis nem ortodox. Hanem evangélikus. Ez pedig Románia államfője részéről elfogadhatatlan.

Ezt nem én gondolom így, hanem egy mélyen vallásos költőként és bloggerként jellemzett úriember, bizonyos Marius Ianuş, aki olyannyira komoly hendikepnek tekinti Johannis evangélikus vallását, hogy már petíciót is indított annak érdekében, hogy átkeresztelkedjék a bizánci rítus szerinti egyház hívévé, mivelhogy ezt korábban Románia más idegen vezetői is elfogadták.

Érvelése lehengerlő: szerinte ellenkező esetben Johannis nevét nem említhetik majd meg az ortodox liturgiákon. Mit mondjunk: tényleg főben járó ügyről van szó. Nem is értjük, miért is nem szerepel az államfő jogait és kötelezettségeit felsoroló dokumentumokban, miszerint Románia élére csakis olyan személy kerülhet, akinek a neve megemlíthető az ortodox szertartásokon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2015. március 23. 15:51
Megválasztották illő tehát megvárnunk mit tesz. A jövendöléseket nem szeretem, bár sok pozitívumot én sem érzek ebben, de hátha....
asszem
2014. november 30. 13:29
Tévedésben vagy, Johannis-t nem a külföldön élők szavazatai futtatták be, ugyanis csupán 344.000szavaztak a külképviseleteken, hanem inkább az oláh titkosszolgálatok a nálunk megejtett szokványos láncszavazás által nyerte meg az államfőválasztásokat a korábbi nagyszebeni polgármester. És akkor még egyszer: hogyha 11.266.254 szavazó megy el szavazni a választási listákra feltett 18.292514-ből, s történik ez olyan körülmények között, hogy a külhonba szakadt oláhok képviselője szerint (FADERE) jelenleg több mint 7miilió oláh tartózkodik a világ négy égtájának országaiban. Ilyenkor nagyon is gond lehet a demokráciával, ha egy analfabéta oláh előemberek lakta országban a választók nem kevesebb, mint 100%-ban mennek el szavazni! De te csak tedd tovább a hülyét, légy természetes, hátha így ironikusnak tűnsz majd magadnak a rettentő üres fejeddel! Amúgy itt Erdélyben mindenki nemzetiségi hova tartózástól függetlenül a történelmi országrész függetlenedési hajlandóságának hangsúlyos kifejezésére szavazott az első államfő választási fordulóban. És ezt a karakteresen körvonalazódó realitást elrejtendő, igyekeztek túlsminkelni új szekuék a második választási körben olyképpen, hogy Johannis-t Bukarest, Vaslui és Kostanca megyékben is kihozták győztesnek. De hát a jövő máris elkezdődött, erdélyi oláhék, most már tőlünk függetlenül is az országrész különválásáért fognak harcolni.
Ellensúly
2014. november 26. 19:54
Az ortodox egyház most meg van szeppenve, hogy az államfő nem közülük való. A tekintetben viszont megnyugodhat, hogy ő is nacionalista román – német származása ellenére –, márpedig a románságnak ez a legfontosabb.
asszem
2014. november 26. 02:23
Az ortodox egyház immár nulla hatással van a trendi uniós liberális fráziscsokrok bűvkörébe végérvényesen bekerült, kikupálódott oláhok között. Csak a Székelyföldön veszik hasznát nekik nagyobb hatásfokkal, ott ahol az új szeku formájában az rmdszel kollaborálva mindenkor közös erővel legyőzik az erdélyi magyar ellenzék jelöltjét. Szerintem Johannis államfő választási győzelme egyben az uniós liberális választás manipuláló praktikák messzemenően érvényre juttatott eredményességét is ezennel felszínre sikerült hozniuk? Merkel-néék megmutatták Ponta táborának azt, aki még a választási végcsatározásokban azt vágta Johannis képébe, hogy úgy sem lesznek mások gyarmatai, hogy lám, de igenis, hogy Fatherland-i fritzék is úgy akarják, leszünk mi olyan germán gyarmatok, hogy majd abból fogunk koldulni ezentúl. 18.292.514. szavazó közül a választási urnákhoz járul 11.266.254.választó olyan körülmények között, hogy a FADERE, külföldre szakadt oláhok Tecu nevű képviselője azt nyilatkozza, hogy jelenleg több mint 7millió külföldre emigrált oláhot tartanak számon, és ez a szám mind csak nő, hiszen a folyamat pár évvel ezelőttinek a dupláját hozta ki magából! Tehát világos, hogy Johannis-t a titkosszolgálatok hozták ki végső győztesnek a láncszavazás intézményének nálunk mindenkor is szokványos bevetése révén, És többek között azért történt ez így, mert Magyarországnak kelet felől is egy kérlelhetetlenül vad ellenfelet akarnak a hátába engedni a negyedik birodalom Führer-né asszonyságék! Ne feledjük el, hogy ez évben az elillanó szeres doppingolások által Fritz-ék foci VB-t is nyertek Hitler bátya születésének 125. évfordulója alkalmával, most meg kendőzetlenül kedvükre egy Johannis-t csücsültetnek az oláh államfői székbe… ez van, a negyedik birodalom beindult és jaj lesz nekünk, ha a kárpát-medencei népek gyorsan nem jutunk közös nevezőre! És mint azt a történelem is igazolja nem fogunk! Vagy most OV megint teljesen más valóságot fog ismét bebizonyítani nekünk?! Úgy legyen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!