Mariska és a vadász

2014. október 17. 13:18

Elit iskolákban is gyakori, hogy tágra nyílt pupillákkal kezdik a hetet a gyerekek.

2014. október 17. 13:18
Werner Krisztina
Kisalföld

Pedagógusokkal, sürgősségis orvosokkal beszélgetve a mai kamaszok már nem érik be az alkoholmámorral. Országos adat, hogy minden második 18 év alatti kipróbál valamilyen kábítószert. Az ő életükben is ott van a csúzli, a nyalóka és a kóla, ami a kábítószerszlengben fecskendőt, heroint és kokaint jelent. Ami régen a vadász volt, az nekik a Mariska, a marihuánával szívott lazulás. Elit iskolákban is gyakori, hogy tágra nyílt pupillákkal kezdik a hetet a gyerekek. A drogokkal élő diákok tisztában vannak a jogaikkal, a hatóságot kijátsszák, az iskola eszköztelen, a szülő tehetetlen.

Egy másik adat szerint a szülő napi hét percet beszélget iskolás gyerekével, négy és fél órát tévézik. Más nyelvet beszélnek, egyre veszélyesebb a kábulat.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. október 17. 20:43
Azért a 7 perc beszélgetés két fél felelőssége. Sokszor a szülő szeretne beszélgetni, de a gyerek nem akar. Miért zárjuk ki a gyerek felelősségét ebből?
potyka
2014. október 17. 15:22
Basznak a szülök nagy része a gyerekeikre! a másik: Az alkohol sem piskóta. Ami itt megy, sok mindent láttam már de....:DDDDDD Szomszédnak segítettem valamit (mindegy mit) Behívott egy kávéra, én ezt örömmel fogadtam. Szépen megittuk közben kérdezte milyen piákat szeretek? Én mondtam többnyire a vörösbort. Már hozta is és töltötte pohárba. Nekem, magának is, a feleségének is. Na zdarovje!!! Kávéra!!!!!???? Hétköznap reggel negyed kilenckor!!!???? Az már igazán lényegtelen hogy kocsival voltam. Elképesztő ami itt van piálás ügyben! :DDDDD
Box Hill
2014. október 17. 15:13
A dohányzás és a kábítószerezés megoldja a nyugdíjkassza egyenlegét.
OberEnnsinnen
2014. október 17. 15:12
Törvényileg szabályozni kell a helyzetet. 18 éven aluliakat beleegyezésük nélkül - szülői felhatalmazás alapján - szúrópróbaszerűen bármikor ellenőrizni lehessen. Folyamatos megelőző és rehab iskolai órák bevezetése: legalább heti 1 óra. A DJ-s szórakozóhelyek adóztatása - felszámolva a kábszer okozta károk felszámolására költött állami pénzeket. Párhuzamosan kreatív - élő zenés szórakozóhelyek, klubok - adómentességének biztosítása... S így tovább, a lehetőségek sokoldalúak, csak meg kell találni őket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!