Gyurcsány nyomdokain Orbánék

2014. szeptember 24. 09:39

Az lehet a benyomásunk, hogy a kormány vezetése most megy át azon, amiről Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédben trágárkodott.

2014. szeptember 24. 09:39
Véleményvezér
Véleményvezér

„Óriási kormányzati irányváltást sugallnak az elmúlt napok sajtóértesülései. A hvg.hu arról írt hosszan, hogy a miniszterelnököt majd szétfeszíti a tettvágy, annyira szeretné már megkezdeni az egészségügy és az oktatás átalakítását. Ezzel párhuzamosan Varga Mihály a minap arról beszélt a Napi Gazdaság konferenciáján, hogy a növekedés fenntarthatóságához alapvető változtatásokra lesz szükség, majd a költségvetési kiadások óriási, ezermilliárdos nagyságrendű csökkentését vetítette előre.

Az lehet a benyomásunk, hogy a kormány vezetése most megy át azon, amiről Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédben trágárkodott. Most néznek szembe azzal, hogy az elmúlt években a hatalom megtartása és bebetonozása érdekében felelőtlen intézkedések sorozatát hozták.

És most, hogy a hatalom biztosított, valamit tenni kellene, mert ahogy arra Varga Mihály célzott, a választások alatt ünnepelt gazdasági teljesítmény fenntarthatatlan. Az egykori miniszterelnök e helyzetre 2006-ban megszorítással (konvergenciaprogram) és óriási reformhévvel (államreform bizottság) reagált.

Minden jel arra utal, hogy Orbán Viktor sem tesz majd másként, legfeljebb okosabban osztja a szerepeket. Varga Mihály megszorít, Lázár János konfrontálódik, a kormányfő pedig bemondja majd a jó híreket. A túlságosan poszkommunista hangzású reform szót pedig biztosan lecserélik valami másra, hisz mégiscsak forradalom volt vagy mifene.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2014. szeptember 24. 16:33
Hülyegyerek... amit írsz, abból csak az derül ki, hogy a HVG.HU-s elvtársaid lépkednek (vagy ugrabugrálnak...) azokban a "gyurcsányi nyomdokokban"...
alex44
2014. szeptember 24. 16:21
Az Öszödi beszéd kapcsán csak egy kicsit játszunk el a gondolattal ,ha ezt a beszédet mondjuk az Orbán mondja el egy az egyben ezzel a narratívával, vajon akik annyira védik ezt az igazság beszédnek mondott katyvaszt, azok hogy viszonyulnának hozzá?
Viz Elek
2014. szeptember 24. 16:15
Talán egyet is értenék az itt leírtakkal, ha nem sütne belőle még most is a görcsös igyekezet az öszödi beszéd védelmére! Akár hogy is van, ott arról volt szó, hogy a bünbanda vezére titkos beszédet mondott a többi rablónak, míg most legalább nem szivárgott ki egy titkos beszéd! Mindaddig amíg ezt a megmondóemberek fel nem fogják,teljesen hiteltelenek! /Egyébként pedig, az egyik 19, a másik 20-1!/
kjkj945
2014. szeptember 24. 14:50
""Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédben trágárkodott"" Nem az volt a VV Hanem ez: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mintha kormányoztunk volna. Ehelyett hazudtunk reggel, éjjel, meg este.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!