Zoltai, az áruló?

2014. szeptember 12. 11:36

Zoltai tragikus sorsú holokauszt-árvából lett munkásőr, abból kultúrpropagandista, majd hitközségi ügyvezető.

2014. szeptember 12. 11:36
Szántó T. Gábor
hvg.hu

Zoltai szerencsejátékos, aki mindig élvezte, hogy embereket ugrathat egymásnak. Így amortizált s buktatott meg három hitközségi elnököt, akik egy szerencsés pillanatban összefogtak, s egy rég indokolt gazdasági átvilágítás következményeként távolították el – ám lehetőséget adva, hogy távozása okaként a Szabadság téri emlékmű okozta megrázkódtatására hivatkozhasson. Az átvilágítás eredményét nem hozták ugyan nyilvánosságra, de minden bizonnyal szerepe volt abban, hogy távozásra bírják. Nem csoda, ha netán bosszúra vágyik.

Sokakat zavar, hogy Zoltai, a vészkorszak áldozatainak örökös szószólójaként, melldöngető antifasiszta baloldaliból, a vészkorszakért viselt magyar felelősséggel egyelőre birkózó, azt részben hárító, jobboldali kormány tanácsadója lett, miközben éles politikai vita zajlik a Zoltai által korábban vezetett szervezetek és a kormány között. (…)

További aggodalmat kelt, nehogy új pozíciója akadályát képezze, hogy a regnálása idején a hitközségben elkövetett bűncselekményeket teljes mélységükben, minden haszonélvezőjükre kiterjedően feltárják. Rég itt lenne az ideje annak is, hogy a hitközség gazdasági átvilágításának eredményei is napvilágra kerüljenek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2014. szeptember 13. 12:20
Na most kérem: ha az MNO írja meg ugyanezt a cikket egy évvel ezelőtt, akkor őrjöngve antiszemitázták volna minden fórumon a cikk íróját. Most akkor hogy is van? Lehet beszélni bűnös zsidókról vagy nem lehet beszélni bűnös zsidókról? Vagy ha én beszélek róla, az rendben van, ha te beszélsz róla, akkor antiszemita vagy? Undorító.
Ellensúly
2014. szeptember 13. 11:36
A HVG-seknek biztos az fáj, hogy nem őket, hanem a másik megélhetési holokauszthiénát vették meg kilóra. Ez van: ahol sok a kurva, kicsi az egy főre eső forgalom.
kjkj945
2014. szeptember 13. 08:13
Sztg Azt mond meg melyik nem az?? Ja csak akkor megy a szöveg ha a fitty mellé áll. Az elmúlt 25 évben amikor a ... kormány oldalára álltak akkor? Ja azok hazafiak!
poppy flower
2014. szeptember 13. 05:22
A fidesz és Zoltai kapcsolata maga az orbanizmus.Hála az Égnek, hogy ezt a hányáshalmot kivülről kerülgethetem......... Ország még ilyen mélyre nem süllyedt, mint Orbán birtoka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!