Megfontolt felindulás

2014. szeptember 25. 18:37

Marosvásárhelyen ára van a szolidaritásnak: a csendőrség pénzbírsággal sújtotta azokat, akik Skócia függetlenedési szándékait üdvözölték.

2014. szeptember 25. 18:37
Csinta Samu
Krónika

„Azaz világos itt minden: a hatósági megfélemlítés újabb minősített esetével van dolgunk. Ha az arisztokrácia képviselőire nem lenne sértő a párhuzam, azt mondanám, hogy a marosvásárhelyi csendőrség vezetőire tökéletesen illik a restauráció korának francia arisztokráciájára szabott mondás: nem tanultak és nem felejtettek semmit.

Tetteiket ugyanaz az erődemonstrációs késztetés irányítja, tisztánlátásukat az a zsigeri félelem homályosítja el, amely a városvezetésen és szövetséges intézményein lesz úrrá, amikor az önrendelkezés gyanúja bármilyen formában felmerül. Lakó Péterfi Tünde kétnyelvű piaci árcédulás aprópénztenger-fakasztó esetét mindenki ismeri, és talán azt is, hogy a bíróság utólag érvénytelenítette az ügyben kiszabott bírságot.

A precedens azonban a jelek szerint nem volt elegendő, a városi rendőrség jogászai gyorsan találtak egy paragrafust, amellyel első körben alátámasztható a bírság törvényessége. Az ügy azonban borítékolható módon nem marad ennyiben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. szeptember 25. 22:18
Obama mit mond?
asszem
2014. szeptember 25. 22:17
Holnap oláh szekuék újabb erődemonstrációra készülnek Marosvásárhelyen, melynek az oka, akár a többi ellenünk kezdeményezett megfélemlítő akciónak az volna, hogy minél nagyobb számban ránk ijesszenek és így minket jelenlegi élőhelyünk felhagyására kényszerítsenek! Olyannyira többségbe kerültünk itt vásárhelyen,hogy most már azok a betelepített vadoláhok is magyarországi folyóiratokat árulnak a Határok nélkül a magyar sajtóért alapítvány segédletével, akik ezelőtt már csak elvből sem voltak hajlandók magyar lapokat árusítani! Lám, csak úgy mellékesen: Hnmas ezt is elintézte nekünk! Míg mi előre kell, hogy kifizessük a magyar lapszállítmányt, oláhéknak nagy tételű tartózás esetén is szállítják a megrendelt lapmennyiséget. Szóval, holnap igazi vérbeli fasiszta felvonulás készül Vásárhely főterén annak apropóján, hogy 1944 szeptemberében a visszavonuló magyar hadsereg három katonája három géppuskaállásból több teherautónyi lőszert kilőve, megfutásra késztette az oláh hadsereget, amely szedett-vedett katonai népség több mint tizenegyezer áldozatot hagyott a harctéren, olyan körülmények között, hogy a megfutó oláhokat a saját tüzérségük is elkezdte az eszméletlenségig kilőni! Tehát holnap jönni fognak az agytalan előemberek és náluk általában kiszámíthatatlan számba megy ilyenkor bármely lehetséges végkifejlet. Még az is lehetséges, hogy ez az esemény lesz a gyújtószikra, amely majd átalakul felszabadulási harcunkba. Valaki csak legyen ott holnap a események vételezése végett, mert a mi töketlenjeink, mint szokás szerint megint le fognak maradni oláh szekuék legújabb őrjöngéseiről!
Ellensúly
2014. szeptember 25. 21:12
Az érthető, hogy Obama, Merkel, Hollande, Van Rompuy és társaik nem foglalkozik a román politika náci agressziójával, hiszen nem súgnak nekik, hogy gond van, összezár a teljes román politikai elit. Azt viszont nem értem, hogy a magyar külügy és civil szervezetek miért kussolnak.
heep
2014. szeptember 25. 20:24
Ezek a romá(k)nok is mérhetetlen demokraták. Mint a mieink (DK, MSZP, volt SZDSZ).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!