A Hitler jött mindig, ott járkált a táborba azzal a nagy csizmájával

2014. augusztus 09. 16:28

A Holokausztnak voltak cigány áldozatai, viszont magyar roma holokauszt nem volt. A cigányokat érintő akciók sosem irányultak a cigányságnak, mint népcsoportnak a teljes fizikai megsemmisítésére.

2014. augusztus 09. 16:28
Piréz Róbert
Tutiblog
Mivel a magyar állam szíveskedett ezeket a cigány munkaszázadokat kölcsönadni Németországnak, így Balog Zoltán valóban jogosan mondta, hogy hát tőlünk nem deportáltak senkit, csak hát kényszermunkára kölcsönadni sem kifejezetten elegáns dolog százakat, ezreket. A sorsukról innentől nem lehet sokat tudni, de ismerve a munkaszázadok történetét, tőlük a sérültek, a szökni próbálók, vagy akiknek hülyén állt a füle a német tiszt szerint, azok simán kerülhettek megsemmisítő táborokba, ugyanakkor semmiképpen nem lehet ezt tervszerű népirtásnak nevezni.

Egyéni tragikus sorsok, nem véletlenül nem ad a német állam kollektív kárpótlást a »roma holokauszt« áldozatainak, csak egyéni kártérítést.

Karsai László, aki a téma egyetlen olyan szakértője, aki a történelemkutatás formai követelményeit betartva tesz megállapításokat, ezer körülire teszi a Holokauszt roma áldozatainak számát, a többi számháborúzó ennél jóval többre, viszont semmiféle tényanyaggal nem támasztják ezt alá. Ezer halott is pont ezerrel több, mint amennyi megengedhető lenne, viszont frontkatonaként jóval több cigány vesztette életét hazája, Magyarország védelmében.

Nekik kellene inkább szobrot állítani és emléknapot szervezni.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. augusztus 11. 01:14
"A Hitler" sohasem járt ilyen táborokban. Ez pontosan olyan nagyzolás, mint amikor a mózes banda azt állítja, hogy "a fáraó" üldözte őket. Nem, nem üldözte a fáraó őket, legfeljebb néhány egyiptomi katona.
Gjallarhornet
2014. augusztus 10. 10:30
"A saját magukat örökös cigányszakértőnek tekintő másodvonalas, megélhetési értelmisik, élükön a Roma Sajtóközpont megszervező Bernáth Gáborral és Bársony Jánossal, erről nyilván máshogyan vélekednek, de ennek pusztán egyetlen oka van, a pénz. Ha sikerül elérniük, hogy elfogadott, közismert tényé, oktatási anyaggá szelidüljenek a magyar „cigány holokauszt” javarészt kitalált történetei, akkor jöhet a kollektív kárpótlás (belőle nekik le a jutalék), az életük végéig szóló kurátori megbízás az emlékmúzeumban, előadások, a tankönyvek társzerzői díjazásai. A megszokott habzsidőzsi, amit eddig a különböző EU-s, pántlikázott pénzekből szívtak le, melyekből megvalósulást vizsgáló hatástanulmányok szerint 5-7 százalék jutott el a célcsoporthoz, a többi el lett szakértve." Ismerős. Csak a licenszet már levédték...
mantelman
2014. augusztus 10. 09:15
Az angolok kicsi másképp látják Hitlert: Bill Etheridge, honatya, a UKIP tagja Hitler magával ragadónak és erőteljesnek tartotta egy beszédében, aki sokat elért. UKIP párt megvédte a honatyát az ilyenkor szokásos támadásoktól. "Bill Etheridge described the Nazi dictator as a "magnetic and forceful" performer who "achieved a great deal". http://www.bbc.com/news/uk-28729098 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2720860/Hitler-achieved-great-deal-Ukip-MEP-sparks-anger-tells-youth-wing-copy-Nazi-leader.html
atila68
2014. augusztus 10. 08:13
A törvény szerint a holokauszt tagadás ami bűncselekmény. Nem a zsidó holokauszt, hanem a holokauszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!