A hivatásos forradalmárok kora

2014. július 10. 11:11

Egy teljesen új politikusi generáció harcol a miniszterelnök előretolt csapataként.

2014. július 10. 11:11
Véleményvezér
444

„Egy hónapon belül két különadót villantottak fel, miközben az állami vállalatok korábbi bizalmi munkatársaira átvizsgálás és egy részükre minden bizonnyal menesztés vár.

Felesleges találgatni, hogy kik lesznek a győztesek és főleg, hogy kik buknak el. Ami viszont már most is világos, az az, hogy az új emberek új mentalitást, új eszközöket hoztak, ennek pedig viszonylag könnyen megjósolható következményei vannak.

Mert ebben a mostani küzdelemben bizony egy teljesen új politikusi generáció harcol a miniszterelnök előretolt csapataként. Olyan emberek, akik a kétezres évek elején még a politika perifériáján tevékenykedtek, és onnan 2006 után közvetlenül a miniszterelnök, illetve később egy kisebb részüket az egyre feljebb lépkedő Lázár János emelt be a fősodorba. A 2010-es kormányzati ciklust vagy a Miniszterelnökségen vagy valamilyen obskúrus pozícióban töltötték. Így aztán a politikában egyetlen működési elvet ismernek: a miniszterelnökét. Az pedig minden egyes évvel egyre inkább az akaratelvű főnöki deklarációk hangoztatásában és azok lojális követésének elvárásában testesül meg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. július 10. 18:10
Mert Orbán gondoskodik a tehetséges fiatalok helyzetbehozásával, az utánpótlásról is. Sikeres polgármesterek százai, ifjú politikusok ez a hosszútávú siker titka. Míg Kovács apó, Lendvai anyó, Puch, Szanyi a másikon a siralmas felhozatal.
kjkj945
2014. július 10. 14:26
"A hivatásos forradalmárok kora" És milyen a NEM hivatásos forradalmárok kora?
puszika
2014. július 10. 13:58
Csak az örök törvény érvényesül.A miniszterelnök és pártja gondoskodik a megfelelő utánpótlásról,időben és térben egyaránt! Ez a balliberátor oldalon nincs.Volt egy gyatra próbálkozás/Mesterházy/.De azt azok ölték meg akik felemelték.Megijedtek a kreatúrától! Azóta is saját levükben főnek!
Ángyán Páván
2014. július 10. 13:09
Méhlepényvezér. http://m.cdn.blog.hu/sz/szovicc/image/201003/gereb.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!