Európa már a spájzban van?

2014. július 07. 13:52

Önmagában az állam, Orbán, vagy Gyurcsány, vagy bárki más nem felelős. Ha van felelős, azok pontosan mi állampolgárok vagyunk, akik hagyjuk, hogy így működtessék a közvagyont.

2014. július 07. 13:52
Hortolányi Gábor
A kígyó biciklizik

„Azt hiszem megérett rá Magyarország is, hogy a politikai bűnözők, a közalkalmazottak, a felső vezetők akkor kapjanak fizetést, ha normálisan működik az ország! Mert most nagyon úgy tűnik, hogy havi milliós fizetésekért az égvilágon semmit nem csinálnak, hiszen a közutak állapota borzalmas, lassan már tankkal is veszélyes rajtuk közlekedni, az egészségügy teljességgel ellehetetlenült, a tömegközlekedés minősíthetetlen, drága és cserében koszos, pontatlan.

Azaz az állam pontosan azokat a feladatokat képtelen megfelelő színvonalon ellátni, amire állampolgáraival leszerződött.

De! És ez a de nagyon fontos!

Önmagában az állam, Orbán, vagy Gyurcsány, vagy bárki más nem felelős. Ha van felelős, azok pontosan mi állampolgárok vagyunk, akik hagyjuk, hogy így működtessék a közvagyont. Ráadásul a mi mérhetetlenül sok adóforintjaik árán. Ha van felelős, akkor az Én és Te vagyunk, mert hagyjuk, hogy a félreértelmezett, beteges, aberrált liberalizmus átjárja és beleivódjon az országba, a helyett, hogy megtanulnánk és megtanítanánk gyermekeinknek, hogy létezik a kötelesség, az elvárt társadalmi minimum, azaz az erkölcs, hogy az is alapjog, hogy a másiknak is ugyanolyan jogai vannak, mint nekem, így aztán arra hivatkozva, hogy nekem jogom van bármire, nem biztos, hogy bármit megtehetek, ha azzal mások jogait sértem. Persze nehéz ezt belátni egy olyan gyereknek, akit nem nevelnek, csak nő, mit a réten a gaz, és még nehezebb lesz neki felnőttként megérteni, hogy elmehet a jogaival a …, mert a munkáltató a munkabérét nem a jogaira fogja kifizetni, hanem a munkájára.
Arra a munkára, amihez pedig jó esetben szaktudás kell, meg munkakultúra, pontosság, megbízhatóság és hatékonyság. Azaz olyan varázslatok, ami ma a magyar munkaképes társadalom felében nem, hogy nincs meg, de nem is tudja mi az.

Ezek fényében pedig ne csodálkozzunk, hogy nem Európához zárkózunk fel, hanem alácsúszunk a Balkánnak.

Magyarország ma mélységes morális, társadalmi és anyagi válságban van!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bsandor
2014. július 07. 19:07
gyurcsi meg a teljes ballibsi banda van a ,,spájzban,, csak még nem jöttek rá...inkább pácot mondtam volna de a műveletlen emberek idegesitenek...
citizen queen
2014. július 07. 16:02
"mert hagyjuk, hogy a félreértelmezett, beteges, aberrált liberalizmus átjárja és beleivódjon az országba, a helyett, hogy megtanulnánk és megtanítanánk gyermekeinknek, hogy létezik a kötelesség, az elvárt társadalmi minimum, azaz az erkölcs, hogy az is alapjog, hogy a másiknak is ugyanolyan jogai vannak, mint nekem, így aztán arra hivatkozva, hogy nekem jogom van bármire, nem biztos, hogy bármit megtehetek, ha azzal mások jogait sértem." +1 Negyedszázada csak a jogokat szajkózzák, közben kötelességekről, pláne erkölcsről szó sem esett, de ha véletlenül mégis, egyből nekiáll néhény elmeroggyant fasizmust üvölteni. Íme az eredmény. Mindenkinek csak jogai vannak, mindenkinek mindent szabad, az ország meg élhetetlen lassan.
Pinter68
2014. július 07. 15:46
"félreértelmezett, beteges, aberrált liberalizmus átjárja és beleivódjon az országba,.." Na, mámeg' egy hülye, aki összekeveri a szabadságpártiságot (liberalizmus) a szabadosságpártisággal. Ideje lenne már tisztázni, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. Hacsak annyiban nem, hogy ahol nagy az egyéni és társadalmi szabadság, ott valóban könnyebben jelenhetnek meg olyan mellékhajtások, amik visszaélnek ezzel szabadsággal. De ennek ellenére, még mindig ezerszer élhetőbb társadalmak a liberális demokráciák, mint bármi más, amivel az ember eddig megpróbálkozott.
OberEnnsinnen
2014. július 07. 15:09
"Önmagában az állam, Orbán, vagy Gyurcsány, vagy bárki más nem felelős." No, ez érdekes. Ki is húzza ki az adófizetők zsebéből évente az 1500 milliárd forintot, s miért? Amit az államadósság KAMATAIKÉNT fizetünk? Nem az állam volt ennek az előidézője? De bizony, az volt. A magyar állam. Élén Gyurcsány Ferenccel. Lássunk már tisztán, ne folytassuk a hamis antimítosz-gyártást. Ehhez Orbánnak annyi köze van, hogy irányításával folyik eme hatalmas kárnak a leépítése, konszolidálása. Óriási különbség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!