Megérdemlik a tisztes időskort

2014. június 30. 20:38

A magyar nyugdíjasoknak nem jut pénzük szórakozásra és nyaralásra, ezért legtöbbször csak az otthoni tévénézés marad számukra.

2014. június 30. 20:38
Vona Gábor
Facebook

„Szomorú sajtóhírrel találkoztam a napokban: egy felmérés szerint a magyar nyugdíjasoknak nem jut pénzük szórakozásra és nyaralásra, ezért legtöbbször csak az otthoni tévénézés marad számukra az egyetlen kikapcsolódási lehetőség. Ezt persze láthatjuk a környezetünkben felmérések nélkül is, rengeteg idős ember küzd napi megélhetési gondokkal, miután keményen ledolgozott egy életet.

A demográfiai válsággal pedig a helyzet várhatóan csak még nehezebb lesz. Ezért számos olyan javaslat szerepel a programunkban, amivel az ő életüket szeretnénk megkönnyíteni, mint például a szülőtámogatási járulék vagy egy igazságosabb nyugdíjrendszer létrehozása. Mert mindenki megérdemli a tisztes idős kort, biztonságban és nyugalomban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Maddox
2014. július 01. 12:35
Ó, akkor külön értelmezni kell neked, mert nem érted, melyik része az ironikus és melyik a komoly. Szóval hogy mindenki boldogan jön haza, az volt az irónia rész, én meg maradok kint, az volt a komoly.
Maddox
2014. július 01. 11:03
Amúgy meg pont azért rekordmagasak a nyugdíjak, mert a nyugger a legfőbb szavazóbázis. A gengszterváltás óta zsarolják az aktív társadalmat a szavazatukkal. Amelyik politikai erő nem nyal nyuggersegget, az automatikusan bukja a választásokat. Most beállt a sorba Vona is.
Maddox
2014. július 01. 09:48
Teljesen világos az. A nemzeti kockázatkzösség annyit tesz, hogy 2,5 millió versenyszférában dolgozó eltart 7 millió másikat, miközben következő generáció már nem lesz 1,2 gyerek/pár átlaggal plusz elvándorlással, ergo két generáció és csak öregek lakják majd ezt az országot, akiket majd megetet a szentlélek.
Csigorin
2014. július 01. 09:31
" a magyar nyugdíjasoknak nem jut pénzük szórakozásra és nyaralásra, ezért legtöbbször csak az otthoni tévénézés marad számukra az egyetlen kikapcsolódási lehetőség" minden tisztelet mellett a nyugdijasok fele, a magyar munkavallaloknak SEM jut penzuk szorakozasra/nyaralasra, az otthoni tevenezesre pedig a hajnaltol estig vegigdolgozott nap utan alig marad idejuk/energiajuk. A nyugdijak emelese a berek valtozatlanul hagyasa mellett sehova se vezet. A bereket kell emelni meghozza brutalisan. Akkor a nyugdijjarulek szazaleka is novekedni fog, es lesz mibol utanaemelni a nyugdijat is, de ne a csik huzza a repulot. Hogy nem tudjak kitermelni a vallalkozasok? Nyugaton ki tudjak termelni. Miert? Talan majd csodbemennek paran, masok meg arat emelnek, nincs abban semmi rossz, ha a megnovekedett berekbol ki lehet szepen fizetni, illetve a megnovekedett kereslet majd szepen behozza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!