Legyen történelmi korszak!

2014. június 07. 09:43

Az ismételten elsöprő felhatalmazás miatt jóval nagyobb felelősség hárul a kormányra, és szinte minden azon fog múlni, hogy a kormánytagok komolyan veszik-e a miniszterelnöki intelmeket.

2014. június 07. 09:43
Szabó Anna
Magyar Nemzet

„Józan mértéktartást, erkölcsi minőséget és a háromharmad szolgálatát kérte most alakult kabinetjétől Orbán Viktor, a miniszterektől pedig hazaszeretetet, alázatot és szolgálatot vár el. Mindezt kétszer is hangsúlyozta, és erre nyilván jó oka volt.

Az ismételten elsöprő felhatalmazás miatt ugyanis jóval nagyobb felelősség hárul a kormányra, és szinte minden azon fog múlni, hogy a kormánytagok komolyan veszik-e a miniszterelnöki intelmeket. A »magas szakítószilárdság« mellett ugyanis önmérsékletre is szükség lesz, és nem lehet harcba menni csak a fiatalság jogán. Mindezt úgy összegezte Orbán Viktor, hogy »elitekre szükségünk van, de elitista kormányra nem«.

A kabinet előtt óriási kihívások állnak, és most jóval több a bizonyítási lehetőség, mint 2010-ben, amikor az államcsődtől kellett megvédeni az országot. Ma már túl vagyunk a gazdasági konszolidáción, a pénzügyek rendbetételén, a Nemzetközi Valutaalap hitelének törlesztésén, így az építkezésé lehet a következő négy esztendő. Végre előre lehet tekinteni, és az előző ciklus munkájára alapozva az Új Széchenyi-tervben is leírt stratégia megvalósításáért dolgozni. Mert a kormányfői beszédben is elhangzott értékek betartását és a miniszterek munkáját az eredmények fogják minősíteni. Hatalmas lehetőség, amely talán egyszer ha adódik az életben. Éppen ezért lesz nehezebb ciklus, mint az előző.

Ismét meggyőző politikai fölény és a választók bizalma (a határon túliaké is) áll a kormány mögött, amely a konszolidáció lezárultával végre megengedheti magának, hogy a stabil alapokon az építkezésre koncentrálhasson.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. június 08. 10:04
Azért jó lenne már egyet szusszanni, és nem folyamatosan újabb frontokat nyitni. Én a konszolidációba bele értem a harcmentes napokat. Önmérsékletet Uraim! A konfliktusokról gondoskodik majd a buggyant milliárdos, hisz ez a dolga.
Catullus
2014. június 07. 20:24
„Józan mértéktartást, erkölcsi minőséget..." hogy nem szakadt le a plafon !
Apáczai
2014. június 07. 16:40
Ha következetesen és meghátrálás nélkül tesznek eleget a választói akaratnak, akkor komoly eredményeket hozhat a következő ciklus is. Én erre számítok. Soha, egyetlen trükkös vagy fenyegetős acsarkodásnak nem engedni teret. Ma még el sem tudjuk képzelni, mire nem képes a bukott gátlástalan maffiabaloldal a hatalom megragadása érdekében. Nincsen olyan aljasság, amire ne lennének kaphatók. De éppen ezért nem meghátrálni! Egy tapodtat sem! A legcsekélyebb engedménnyel is visszaélnének, és ezzel a magyar társadalmat sodornák veszélybe. Be kell tartani a törvényes kereteket, az alkotmányosságot, de másokkal, mindenkivel be is kell tartatni! Főként az egyenlő és arányos közteherviselés követelményét.
basatu
2014. június 07. 12:50
KEDVES ANNA! NEM ILDOMOS HÜLYESÉGEKET BESZÉLNED MERT MAGADAT BLAMÁLOD!A fidesznyikre cirka 2 millió polgár szavazott,és 8.1 millió szavazási joggal rendelkezőp magyar polgár van.hatszázer már elmenekült ebből az országból és további tömegek menekülnek a fidesznyik diktatúra és a tömegessé vált nyomor miatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!