A célcsoport meghatározása

2014. június 12. 12:55

Kiből is lesz önhibájából rászoruló? Látszik-e az államtitkárságról az önhiba és az ártatlanság?

2014. június 12. 12:55
Ritók Nóra
hvg.hu

Szóval, ki lehet az önhibáján kívül rászoruló? Nyilván a fogyatékkal élők, na, ők kaptak már eddig is, a bizonyítása a fogyatékosságnak alaposan átértékelődött. Meg lehet, az is ide tartozik majd, akit természeti katasztrófa sújtott. Mert arról ugye nem tehet. Vagy ha baleset éri, de csak akkor, ha vétlen benne, mert ha nem, akkor már nem ide, hanem az önhibájából rászorulók kategóriájába kerül.

Ki lehet még ez utóbbi? Aki elvesztette a munkáját? Nyilván, ha a saját hibájából. És akit leépítettek, és így került a lejtőre, végül vált problémássá? Az most melyik kategória? Vagy ha elvált, és nem az ő hibájából? Ha becsapták? Vagy meglopták, kirabolták?

És a gyerekek? Mi van, ha önhibáján kívül rászoruló szülők gyerekeként kerül védelembe vételre? Az más, mint az önhibájából? Mi lesz a csellengőkkel? Akik megszöknek otthonról, pedig a szülők mindent megtettek értük?

Na, és a cigányok? Mindig is problémás volt a meghatározásuk: nemzetiség, kisebbség, szociálisan hátrányos helyzetű csoport… ez most egy új, eddig nem hallott terminológia. Gondolom, ők az önhibájukból rászoruló besorolásba kerülnek, mondjuk, ez illeszkedne a korábban megtapasztalt ideológiához. Igen, de ki akar ma cigánynak születni? Aki bevallja, hogy nem akart annak, csak oda született, az majd önhibáján kívül rászoruló lesz?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2014. június 12. 19:51
Nóra! Mit szeretne kérdezni?
pkarcsi
2014. június 12. 16:59
Rólad talán látszik az ártatlanság?Egy hvg-ről?Cikkedet biztosan az aljadék galamus cs.irta.
Zsolt75
2014. június 12. 16:30
Ez az a hölgy, aki teljesítés nélkül igazolta le a munkavégzést, hogy mehessen a segély? Ja, igen.
Box Hill
2014. június 12. 15:33
Az ép és egészséges a világban kétféle módon keresheti meg a betevőt. Vagy alkalmazásban, vagy vállalkozásban. Aki erre a kettőre nincs felkészülve, az, ha nem él meg, önhibájából nem él meg. (Én Magyarországon százával találkozom olyanokkal,akiket csak a szerencséjük óv meg ettől.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!