Hende Csabára várva

2014. június 30. 07:00

A Magyar Vöröskereszt 2007-ben indított kampányt, hogy a jogosulatlanok ne használhassák a jól ismert jelképet.

2014. június 30. 07:00
Andrassew Iván
Népszava

Például miért nem viselhetnek vöröskeresztes jelet azok, akik bármilyen egészségügyi problémák miatt szorulnak kutyák segítségére? Egyáltalán elképzelhető, hogy egy rendőr odamenjen egy vakhoz azzal, hogy megbünteti 50 ezer forintra, mert tiltott jel van a kutyáján? Volt már erre példa? Mert akkor a rendőrségének is át kellene gondolni: ez csakugyan beletartozik-e a testület hivatásrendjébe?

És ha a vak azt mondja a rendőrnek, hogy ő azt a tiltott jelet nem látja, tehát nincs is ott? Hogyan bizonyítja a rendőr, hogy a vak vétett? Mi van akkor, ha a vak azt mondja, hogy ismeretlen - láthatatlan - tettes vöröskeresztes jelet rakott a kutyájára, pedig reggel még vörös félholdas volt? Különben: nincs is kutyája. A rendőr kóbornak nyilvánítja a legalább másfél millióért kiképzett - állatot, és ráküldi a sintéreket?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ángyán Páván
2014. június 30. 12:04
Hende Csaba lett a kutyológiai miniszter? Ami a jogosulatlan jelképhasználatot illeti, kereskedj a saját soraidban: http://www.sokkaljobb.hu/content/mszp-s-%C3%A1l-m%C3%A1ltai-lovagok
Box Hill
2014. június 30. 11:08
Nem derül ki: mi köze van Hende Csabának egy vakvezető kutya felségjelzéséhez?
A_Haza Bölcse
2014. június 30. 08:56
"Én ezért nyugodt szívvel jelentek fel mától minden vöröskeresztes vakvezetőt" édesanyád büszke lehet rád
Oldgóbé
2014. június 30. 07:48
A Népszava még él???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!