Pearson, az ausztrál melegházasság-ellenes homoszexuális

2014. május 27. 16:12

Pearson amellett érvel, hogy a hagyományt felhozni igenis ér a melegházasság ellen.

2014. május 27. 16:12
Szilvay Gergely
KerDem blog

„Pearson Szavazz a melegházasság ellen! címmel írt cikket a The Australianba 2011 augusztusában. Pearson amellett érvel, hogy a hagyományt felhozni igenis ér a melegházasság ellen, szemben egy bizonyos Peter van Onselennel, aki sokan másokhoz hasonlóan evidenciaként szögezte le: a tradícióval érvelni az azonos neműek házassága ellen »abszurd«.


Pearson rámutat: korunkig egy nagyobb vallás és egy jogrendszer sem ismerte a melegházasságot. Ha pedig egy norma a történelemben ilyen tartós, akkor igenis számít és figyelembe veendő ez a »hagyomány«. »Ha az előző negyven évben is az azonos neműek házassága ellen érveltem, és most is, akkor bigott vagyok?« - teszi fel a kérdést Pearson, aki a női papsággal kapcsolatos vitához hasonlítja a melegházasságról szóló vitát. (Egyébként Ausztráliában a Munkáspárt is melegházasságellenes, az »intézmény« bevezetésének szószólói a zöldek.)

Egy másik cikkében Pearson azt írja: »a legnyilvánvalóbb dolog a melegházasság melletti érvekről a felszínességük«.

A publicista rámutat: az érett nőknek és férfiaknak például másmilyenek szükségleteik és prioritásaik, mikor érett szexuális kapcsolatban vannak. A férfiak számára például nem olyan természetes és nehezebb a monogámia, de a házasság a társukhoz és gyerekeikhez köti őket. A gyerekvállalás pedig a legalapvetőbb dolog, amit egy pár a közjóért tehet.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
S0ma
2014. május 27. 20:21
Pearson - nak van érzéke a politikához.
*ufó*
2014. május 27. 18:19
a biszexuálisok azért még házasodhatnak ellenkező nemű társukkal ? tehát az 50 %-os homo v. leszbó házasodhat ? mik az infok ?
Ángyán Páván
2014. május 27. 17:44
Először kommunizálni a nőket, aztán asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség, aztán kötelező promiszkuitás, aztán kurvák, aztán buzik, most buziházasság. Mi a fenét találnak ki utána?
Agnieszka
2014. május 27. 16:57
Nagyon nehéz szembe menni egy tulajdonképpen kicsi (hosszú életem alatt egyetlen homoszexuális férfit ismertem közelebbről, de távolabbról sem többet), de egyre befolyásosabbá és hangosabbá váló közösség követeléseivel. Emberi jognak tűnik, h. ami az otthon négy fala között történik és senkit az ott lévők között nem sért, az magánügy. Aki ezt az utat választja és így felvesz egy kesztyűt, ami nem kötelező, nehéz helyzetbe kerül, mert a szóbajöhető partnerek száma nagyságrenddel kevesebb, mint a megszokott úton menetelők esetében. A kapcsolata semmiképp nem lehet a többségiek házasságával egyező minőségű, hiszen az ő kapcsolatából elvileg sem származhat közös gyermek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!