Provokáció

2014. május 13. 12:30

Eurovíziós Dalfesztivál Döntő 2014, nyugodj békében, ússz csendesen tova a felejtés tengerén! Csak annyi maradjon meg belőled, hogy örömmel gratuláltunk a magyar versenyzőnek az 5. helyezéshez! Erről ennyit.

2014. május 13. 12:30
Pálfi Zsuzsanna
reposzt

„Nem volt könnyű helyzetben az általam nagyra tartott Gundel Takács Gábor az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének közvetítése közben. Van egy érzésem, hogy szombat este volt olyan pont nála is, amikor őt is megkörnyékezte a »na, én most elrohanok innen« érzés. Gondolom nem én vagyok az egyetlen, akinek lejött, hogy, nem igazán tudott azonosulni azzal az iránnyal, amerre a showműsor elment, nem egyezett az értékrendje a puszta megjelenésével is erősen provokatív osztrák versenyzővel, a későbbi győztes alakításával, de az orosz versenyzőket sújtó pfujolással sem. (...)

A provokáció legnagyobb ellensége ugyanis, ha válasz nélkül marad, ha más fókusszal elbeszélnek mellette, ha gyorsan túllépnek rajta. A média különösen érzékeny a reakciókra. Ha nincs, ami tovább táplálja a botrányt, nincs, ami dagasztja a hírt, nem lesz még 5 perc szenzáció sem, mert gyorsan lesöpri valami más, talán épp az értelmesebb, a magával ragadóbb,  az elgondolkodtatóbb. A provokáció halála a róla szóló egyszeri, 2 soros. tárgyszerű hír. Nem támadható, mert bár megemlítették, a tápláláshoz ez kevés.

Nem véletlen, hogy szinte mindenki elméletben megtanulta, hogy számoljon 10-ig, vagy 100-ig, mielőtt indulatból megszólal, vagy aludjon rá egyet kettőt, mielőtt ajtóstul rontana a házba. Elméletben tudjuk, de a gyakorlat sokszor más, könnyen áldozatai leszünk a provokációknak. Ha szombat éjjel vagy vasárnap délelőtt írom e sorokat, valószínű, hogy én is sokkal vehemensebb véleményt fogalmazok meg. Mára már lehhigadtam, máshova került a fókusz.

Gratulálok annak, aki már frissében helyén tudta kezelni a történteket. Eurovíziós Dalfesztivál Döntő 2014, nyugodj békében, ússz csendesen tova a felejtés tengerén! Csak annyi maradjon meg belőled, hogy örömmel gratuláltunk a magyar versenyzőnek az 5. helyezéshez! Erről ennyit.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2014. május 13. 21:38
Az orosz versenyzőket két okból pfújolták: 1. nők voltak a maguk természetes valójában. Sőt! :) 2. oroszok voltak. 3. Akik pfújolták, azok a szakálla virsli ellenébe pfújolták: tehtá rasszisták és kirekesztők, akik nem a normalitásra és a művészi teljesítményre, hanem az alulteljesítményre, abnormalitásra, a természetellenesre szavaztak.
koronaszepe
2014. május 13. 19:18
Szakállas nő, afromagyar... Már az Eurovíziós Dalfesztivál sem a régi.
BőröndÖdön
2014. május 13. 14:37
Zsuzsi néni,magának már az egész élet egy nagy provokáció...
Locassen
2014. május 13. 13:24
Szerény, egyszer használatos véleményem erről az egész Eurovíziós izéről: 1. Szerintem nincs ezzel semmi gond és nem fog taccsra menni a nyugati világ, mert egy szakállas férfi női ruhában megnyerte a versenyt. Vannak elegen, akik kemény munkával és elkötelezettséggel fenntartják az mi civilizációnkat, a többiek meg... hát ők meg szavazgassanak a Dalfesztivál résztvevőire. 2. A helyi közönség viszont ultraprosztó volt, amikor az orosz lányokat kifütyülte, ez a csürhe mentalitása volt. Decens európaiként az egy fokkal halkabb és egy fokkal korábban abbahagyott, lelkendező bravóktól mentes taps is elegendő lett volna az orosz politikával szembeni ellenérzés kifejtésére. Ha valaki nekem még egyszer azzal jön, hogy a nyugatiak akár egy hangyafasznyival is jobb emberek nálunk, azt körbe fogom röhögni. 3. Szerintem a lengyelek voltak a legjobbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!