A fiatalok jövőjét az oktatás alapozza meg

2014. május 19. 21:02

Aki idejekorán kikerül az iskolapadból, az jó eséllyel az utcára kerül és nem egy biztos megélhetést adó munkához jut 17 évesen.

2014. május 19. 21:02
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Facebook

„A tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását mi is napirenden tartjuk, most, az EP-kampányban is. Mert az ország boldogulását és benne a fiatalok jövőjét kizárólag egy jó és fejlett oktatási rendszer, a minőségi képzés alapozhatja meg.

Mi is azt mondjuk, amit a PDSZ (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete) ma megint megismételt: át kell gondolnia a kormánynak elhibázott politikáját, és meg kell változtatnia a tankötelezettség korhatárát. Aki idejekorán kikerül az iskolapadból, az jó eséllyel az utcára kerül és nem egy biztos megélhetést adó munkához jut 17 évesen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pkarcsi
2014. május 20. 16:47
Szarházi te ne az oktatással foglalkozz,mert árt neked.Inkább hágd meg a kecskédet.
Agricola
2014. május 20. 08:55
Ahol megvannak a szükséges erőforrások ahhoz, hogy üdvözölni tudják, anyagiakkal ösztönözve a külföldről beáramló tehetségeket, prosperáló és fenntartható gazdaságok működnek. Nem a fecske hozza el a tavaszt, hanem a tavasz a fecskét. Jó példa erre Wernher von Braun története, aki a rakétatechnika terén nagyot alkothatott, de nem hazájában, Németországban, hanem az USA-ban, ahol döntő szerepe volt a Saturn rakéta megalkotásában, amelyik képes volt űrhajósokat eljuttatni a Holdra. Ha hazájában Németországban marad, nem lett volna lehetősége arra, hogy kihozza magából az optimumot.
kjkj945
2014. május 20. 07:40
:-)
marós
2014. május 20. 07:20
Meseházy azt mondanád meg, hogy a roma kérdést miért nem kezeltétek, nem értettetek hozzá, vagy csak féltetek belenyúlni a darázsfészekbe? Mert az nagyon valószínű, hogy akik a romák helyzetét meg akarják javítani, azt a demagóg módon azonnal megtámadjátok, Brüsszelig, és még tovább szaladnátok a vádjaitokkal. Azt mondanátok meg, de konkrétan, hogy mit fogadnátok el, ami előre vinné a probléma megoldását. Ez lenne az ország érdeke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!