Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Jogászterror: ki a felelős a kommentek tartalmáért?

2014. május 29. 14:57

Ha már kontroll, akkor kérdem én, miért nem az a felelős a szavaiért, aki írta?

2014. május 29. 14:57
FiloSzofi
Onleány Társasblog

„Amikor '89-ben, kis ugrifülesként néztem a "jogállamot!" transzparenseket, nem tudtam, hogy ez lesz: jogászállam.


Hiába, a jog mindent szabályoz, ezért a jogász azt hiszi, mindenhez ért (tisztelet a kivételnek). Mondjuk, a közgazdászok is azt hiszik (t. a k.) Most derék alkotmánybíróink nem vették észre, hogy nem értenek ahhoz, amiről jogászkodnak. Sikerült hihetetlenül korszerűtlen állásfoglalást tenniük az internetes kommentekkel kapcsolatos felelősség kérdésében. Az állásfoglalás lényege: az adott internetes felület kezelője felelős az oldalán megjelent kommentek tartalmáért. Moderálástól függetlenül. (...)

Ha már kontroll, akkor kérdem én, miért nem az a felelős a szavaiért, aki írta? Csak azért, mert nyelvileg a szerkesztő fogalma alá tartozik egy nyomtatott sajtótermék szerkije és egy blogger?

Nyilvánvaló, hogy a jog ebben az esetben megfosztja a fogalmaktól a valóság jelentésuszályát. Nem csak azt hagyja figyelmen kívül (amire gg-nek remek példája van az életből magából), hogy más üzenete és súlya van egy presztízzsel bíró lapba tudatosan beszerkesztett véleménynek, mint egy kontrollálatlan személyes hozzászólásnak. A komment olyan, mint egy bekiabálás egy nyílt tömegrendezvényen.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enes
2014. május 29. 21:00
"...A komment olyan, mint egy bekiabálás egy nyílt tömegrendezvényen...” A stadionokban kit is büntetnek? A bekiabálót, de a RENDEZŐT is!!
Monkey4you
2014. május 29. 18:47
A jogászok állásfoglalása még messzi nem egy törvény!!!
bsandor
2014. május 29. 18:25
talán adatvédelmi problémákat vet fel,ki kellene kérni az adatokat és kiadni a felperesnek de ez megölné az online médiát
rézangyal
2014. május 29. 17:47
@Locassen 2014. május 29. 16:44 "a XX. század példájából kiindulva a kocsmák mélyéből, Bierkellerek homályából kiinduló kormánydöntő törekvéseknek csúnya vége szokott lenni." Nevetni fogsz, Hitler megtiltotta, hogy a jelenlétében dohányozzanak, haditervek megbeszélése közben meglett Wehrmacht és SS tábornokoknak mint a gimnazista kölköknek ki kellett surranniuk a WC-re lopva elszíni egy cigit.. A háború után be akarta tiltani a dohányzást, az alkoholizálást és a húsevést. Lehet, hogy ezért vesztett..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!