Egy senki

2014. május 23. 10:59

A nap szavát kétségtelenül Kerényi Imre alkotta meg tegnap: a „buzilobbi” nem teljesen eredeti alkotás, de szép.

2014. május 23. 10:59
A szerk.
NOL

A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott az Újszínházban a Keresztény Színházi Fesztiválon úgy gondolta, ha van mangalicafesztivál meg zsidó fesztivál, lennie kell profi keresztény fesztiválnak is. Ezenkívül még ellen-színiakadémiát vizionált a Ludovikára, és rémületesen eredeti módon le Mr. Senkizte a komplett fiatal dramaturgnemzedéket – majd mindennek megkoronázásaként buzizott ismét egy jóízűt.

A fő kulturális megmondóembernek nem a kulturálatlansága a legnagyobb baja. Két verzió van.

Az egyik, hogy Kerényi tényleg nem érti, mi a baj azzal, ha a barát-ellenség rendszer mentén nemcsak egyenlőségjelet tesz a hozzájuk nem tartozás (liberalizmus, dekadencia, másként gondolkodás) és a rossz (nem keresztényi) között, de mindehhez a csoporthoz még egy-egy kisebbséget (homoszexuálisok, zsidók) is csatol. Ez esetben simán hülye, ami magas poszton ugyan még nem elvárt, de már ismert jelenség. A másik, hogy Kerényi pontosan tudja, mit művel. És ez a rosszabb.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2015. február 18. 18:30
Kiknek az cikkét olvashattuk? NOL aka Népszabadság - Tulajdonos Ringier AG - Tovább lapjaik: - Blikk - Tina - hot! - Bravo Az ezek aztán a valódi senkik! Szerkeztőségi véleményük is annyit ér.
Antigoné
2014. szeptember 19. 12:09
Bocsi, véletlenül diszlájkoltam.
Ellensúly
2014. július 23. 01:32
Azzal egyetértek, hogy Kerényi egy senki. Ettől még buzilobbi létezik, és nagyon-nagyon erős. (Egyik színész-rendezőnek pályája elején azt mondta egy tapasztalt kollégája, kissé lesajnáló stílusban: „Ha már nem lettél zsidó, legalább lehetnél buzi.”)
Andre1bp
2014. június 05. 18:24
nincs. Bizonyítsd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!