Human Rights Watch, szégyelld magad!

2014. április 03. 09:56

Hol volt a Human Rights Watch és a nemzetközi közvélemény meg a hírcsatornák, amikor a muszlimok gyilkolták a keresztényeket? Mit tettek a rémtettek megakadályozásáért? Semmit.

2014. április 03. 09:56
Vértes László
Közéletfejlesztő blog

„Hetek óta csordogál a hírcsapokból, hogy a Közép-Afrikai Köztársaságban keresztény harcosok üldözik a szegény védtelen muszlimokat. Gyanús felállás, hiszen fordítva szokott lenni, évszázadok óta. Tegnap utánanéztem, és feltárult az ügy háttere.

Az úgy kezdődött, hogy... a 80%-os keresztény többségű országban muszlim harcosok kerültek hatalomra Szeleka (Koalíció) néven. 2013 márciusában puccsal távolították el az előző kormányt, és 11 hónapnyi rémuralmuk alatt tömeges kereszténymészárlásokat hajtottak végre.

A keresztényeknek elegük lett a muszlim harcosok által elkövetett fosztogatásból, nemi erőszakból és kivégzésekből. Megalapították az anti-balaka (kardellenes) mozgalmat, és mivel a muszlim harcosok a muszlim lakosság soraiból és támogatásával garázdálkodhattak, úgy döntöttek, hogy a muszlimokkal nem lehet együtt élni, távozniuk kell a szomszédos Csádba, ahol egyébként muszlim többség van, és ahol szeretettel látják őket. (...)

Hol volt a Human Rights Watch és a nemzetközi közvélemény meg a hírcsatornák, amikor a muszlimok gyilkolták a keresztényeket? Mit tettek a rémtettek megakadályozásáért? Semmit, a keresztények tömeges kirablását, megerőszakolását, kivégzését tétlenül, szótlanul tűrték.

Most ébredtek fel hirtelen, amikor a keresztények szeretnék magukat megvédeni, és biztosítani, hogy a jövőben ne támadhassanak rájuk a muszlim harcosok (vagy előtte legalább át kelljen kelniük a határon).”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2016. augusztus 14. 23:31
Azért némi szövegértés nem ártana. A posztoló sem azt nem mondta, hogy örül az emberevésnek, sem azt, hogy nem tartja bűnnek. Azt tartja bűnnek, hogy a "nyugat" tökéletes közönye mellett folyt egy komoly keresztényüldözés, de most, amikor a sérelmeikre jogosan, a kereszténységükre jogtalanul hivatkozó vademberek visszacsaptak, megy az ajvékolás, hogy jajj, a keresztények üldözik a szegény muszlimokat. A muszlimok (?) keresztényüldözése nem fért bele a szokásos jogvédő toposzokba, de a keresztények (?) muszlimüldözése belefér.
Vértes László
2016. augusztus 14. 23:30
Érdemes belenézned a HRW tudósításainak tartalmába: "The world is finally starting to pay attention to the tragedy unfolding in the Central African Republic, a landlocked country of 4.6 million people in the heart of Africa, and one of the most impoverished places on Earth. With hundreds of people killed in the capital city Bangui last week, and the conflict taking a dangerous sectarian turn" http://www.hrw.org/news/2013/12/20/central-african-republic-facing-its-r2p-moment-truth "A világ végre kezd felfigyelni a kialakulóban lévő tragédiára" Ezt tavaly december 20-án írták, akkor, amikor a keresztényirtás már rég lezajlott, és amikor a keresztények végre elkezdtek védekezni.
Vértes László
2016. augusztus 14. 19:40
Egyszerű példa: 1945-ben elkezdik kitelepíteni a németeket. Ha a világ akkor kapcsolódik be a folyamatba, világos, hogy a kitelepítés disznóság, le kell állítani. Aki előbb kapcsolódott be a folyamatba, az valószínűleg bonyolultabban látja a dolgokat. A Dél-afrikai Köztársaságban népirtás történt 2013-ban, amire a világ nem figyelt fel, mivel muszlimok irtottak keresztényeket. A világ akkor kezdett odafigyelni, amikor a keresztények úgy döntöttek, hogy elűzik az országból a felelősnek tartott muszlimokat. A Human Rights Watch nem lármázott eleget, most viszont annál hangosabb, a világ közvéleményét agymosó média pedig szándékosan nem figyelt, szégyelljék magukat!
pedroamigo
2016. augusztus 14. 19:40
"Hol volt a Human Rights Watch és a nemzetközi közvélemény meg a hírcsatornák, amikor a muszlimok gyilkolták a keresztényeket?" Üsd be a HRW keresőjébe az ország nevét és ámulj mielőtt nagy nyilvánosság előtt közszemlére teszed gyomrod tartalmát, nyomi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!