Magyarország proletárjai egyesüljetek!

2014. április 30. 10:38

Az Orbán-rendszer a legtöbb nagy érdekcsoporton átgázolt, azok meg ezt végignézték, és egymás után hagyták.

2014. április 30. 10:38
Vay Márton
Dinamó Műhely

Az oktatási rendszer bölcsődékig lemenő megrontását, a pedagógusok gúzsba kötését és megalázását pár, elszigetelt vonulással, kiáltványozással együtt is gond nélkül tudomásul vették a szülők, a diákok és a pedagógusok is.

A gazdálkodók, akik Gyurcsány alatt a mostani aljasságok negyedéért hetekre elfoglalták Budapest belvárosát a traktoraikkal, most az egy szem, baráti tűzben elesett Kishantos kivételével szép csöndben zsellérsorba álltak. Remélem, az legalább vigasztalja őket, hogy Nemzeti Kormány tette ezt velük.

A rokkantnyugdíjasok szó nélkül indultak meg a Taigatosz felé, pedig a traktorosok mellett az ő felvonulásuk lehetett volna a leginkább híradóképes. A zöld szervezetek elsöprő többsége a környezetvédelem kiüresítését fogadta erőtlen hümmögéssel. A szociális, kulturális, emberi jogi és zöld civil szervezetek különösebb ellenállás nélkül vették tudomásul, hogy a munkájukra fordítható pénzeket a narancsos elvtársaknak adták. A hajléktalanok sem költöztek tömegesen a Kossuth térre, pedig józan ésszel fel nem fogható, hogy mi lettünk az egyetlen olyan ország, amely külön alkotmánymódosítással tette lehetővé az üldözésüket. Az egyházaknak sem az egyházi törvénnyel volt bajuk, hanem azzal, ha kikerültek a kedvezményezett kategóriából. A közszférából kirúgott dolgozók tömegei álltak vissza korábbi munkahelyükre, befogott szájjal, kevesebb pénzért, sakkban tartott közmunkásnak. És a munka törvénykönyve, amelynek eltörléséért még a régi LMP indított népszavazási kezdeményezést, és amit a szakszervezetek szépen hagytak kudarcba fulladni. Nem segítettek, mert »nem politizálnak«. Mint ahogy a pedagógusszervezetek, szakkollégiumok, zöld szervezetek, gazdaszervezetek, és így tovább.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. május 01. 10:58
Ilyen az amikor valaki teljesen megrohad belülről.
Peter8811
2014. május 01. 07:58
Erről szólt a hatalmatok/karhatalmatok ti is átgázoltatok mindenkin 1949-1989, 1994-1998, 2002-2010-ig. Mattó: Akinek Vay van a fején ne menjen a napra!
puszika
2014. április 30. 18:23
Marci! Az még véletlenül sem jutott az eszedbe/eszetekbe/,hogy mind az amit felsoroltál,a túlnyomó többség szerint elfogadható és helyes volt. Ez a lázadásra való buzdítás/nem te vagy az első/ nevetséges. De ti magatok is!!!!
A_Haza Bölcse
2014. április 30. 16:03
vaymarci is része a féltudású elitünknek fikázni, kinyilatkoztatni és elítélni azt tud. megbeszélni, érvelni és meggyőzni meg nem. csak duzzog, mint egy durcás kisovodás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!