Valami ilyen irány kell

2014. április 16. 21:09

Ez azt jelenti, hogy a „gazdaság kifehérítésében rejlő tartalékok”, meg a „szürkegazdaság felszámolása” nem létezik.

2014. április 16. 21:09
Templomhegyi Nyerőkő
Tutiblog

„A második jobboldali kormány alapvető irányának az kell legyen, ami az átlag magyar álma: lakás, megélhetés, megbízható jövőkép. Biztató jelek voltak, azaz: elkezdték rendbe tenni az államapparátust. Ez jó, de távol áll a hatékonytól. Itt még csak a kezdeti lépések valósultak meg. A gazdaságot a szakadékból rántották vissza. Ez is jó, de messze van a szükségestől. Az első ciklusra ennyi volt a keret, ám meg kell szabadulni az ideológiai ballasztoktól, egyben fel kell számolni a törvényhozó államba vetett hitet. Akármilyen munka törvénykönyvét is hoz a kormány, a munkahelyek száma nem ettől fog nőni.

 
Itt ugyanis az 57% redisztribúciója zajlik, szakad szét a középosztály, nyugatra lépnek le mosogatóboynak a fiatalok és a népszaporulat meg negatív. Itt most nemzeti és jóléti rendszerváltás kell. A kezdetnek talán megteszi annak felismerése, hogy nem Svédországban vagyunk, tehát valódi adócsökkentésre van szükség. Értve adócsökkentés alatt a járulékokat, meg az illetékeket is – jómagyar nyelven a sarcokat.

Ez azt jelenti, hogy a »gazdaság kifehérítésében rejlő tartalékok«, meg a »szürkegazdaság felszámolása« nem létezik. Ez ugyanis az a jövedelem, amit az egyszeri magyar állampolgár zsebbe kap – valóban - és kajára, pelenkára, meg benzinre költ. Ha ezt valóban ki akarjuk fehéríteni, az sajnos egy módon megy: nem kell tőle elvenni. Egyáltalán minek ezt mindenképpen »kifehéríteni«, nem ők termelték meg maguknak? A korrupció ellen pedig tessék a NAV-ot vagy mi a csudát bevetni.
 
Az, hogy a GyES-GyED kb. 50-60 ezer forint (igen, lehet azt is célzottan átgondolni) egy kismamának, az megengedhetetlen. Így a kutya se fog szülni, a férfiak meg nem tudnak. Bravó, eközben a »női kvóta«, mint olyan tematizáló tényező. A valós egyenjogúság a nőknek meg ott tart ma, hogy, még egyszer: 50-60 ezer forintot fizetünk a kismamáknak.

A középosztály megvédésének és megerősítésének irányába tett út első lépéseként pedig valóban el kell kezdeni a munkahelyek megteremtését. A közfoglalkoztatás nem adekvát eszköz: szükséges rossz, de nem alternatíva. A magyar vállalkozásokat minden elérhető jogcímen támogatni kell.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moha
2014. április 17. 08:28
... a cikkiró még kérdezni sem tud/ mer...pláne állítani... a fő gond az, hogy a valóság értelmezésbennincs egyetértés a Társadalom tagjai között.....rossz dianózissal, hogyan lehetne jól gyógyítani.... van akinek a politikai- média manipulációhoz fűződik érdeke...más meg keresi a falkavéleményt , hátha így megussza...vannak kevesen akik inniválnak és felvilágosítanak (az elhomályosítás ellentét párjaként)http://hafr.blog.hu/2014/04/16/ne_oruljetek_a_tomeg_mindig_veszit egyébként nem mindig veszít a tömeg....HA Társdalom , akkor nem veszít....HA tömeg mint most és ezerfélét zizeg eredmény -és hatás nélkül...csak zizeg, mert zizeghet miért is ne, akár kolosszális baromságokat is visszamondhat.....akkor veszít
OmegaMale
2014. április 17. 07:59
" Ez ugyanis az a jövedelem, amit az egyszeri magyar állampolgár zsebbe kap – valóban - és kajára, pelenkára, meg benzinre költ." Ez egy közkeletű tévedés. Ismerek olyanokat, akik a minmálbérre vannak bejelentve, de simán a többszöröse a jövedelmük, zsebbe. Számlavásárlás ill. Mekk mestert is megszégyenítő TEÁOR lista, amire az összes ismerős hozza is az áfás számlákat, alkudozás a privát ablakcserénél, hogy írhatjuk-e költöztetésre főnök stb. Azok a pénzek NEM megélhetésre mennek el. Azok a pénzek hiányoznak a kórházakból,a BKK buszokból, a balfék okmányirodistákból stb. "Egyáltalán minek ezt mindenképpen »kifehéríteni«, nem ők termelték meg maguknak?" Én is magamnak termeltem meg, mégis adózom belőle. Minden megélhetési bűnöző kisvállalkozó ezzel a dumával jön, hogy hogy képzeli az állam, hogy amit Ő megkeresett, abból bárki is elvegyen.... ??? Egocentrikus tolvaj duma. Ez a 'nem vesszük el tőle' a kontraszelekció melegágya. Egyeseknek nem támasztunk követelményeket, felmentést adunk, nekik nem kell megerőltetni magukat. Nem is fogják. Életképtelenek maradnak. Arra fognak gyúrni, hogy minél több kedvezményből, minél kevesebb saját erőből éljenek. Az így nyert hasznot elégetik vegetálásra, ha fellendül az üzletük, inkább elcsalják, csak az ingyenebédtől el ne essenek.
balbako_
2014. április 17. 06:54
Elérhette, sőt valószínűleg meg is haladta a 3 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok éves GDP-növekedése az idei első negyedévben – jósolták szerdai prognózisukban londoni pénzügyi elemzők. Magyarországra a Capital Economics 3,5 százalékra emelte növekedési prognózisát, a JP Morgan 2,8 százalékra.
freehckr
2014. április 16. 21:56
„A magyar vállalkozásokat minden elérhető jogcímen támogatni kell.” A legszerencsésebb az lenne, ha valamelyik posztkommunista horda végre a régióban versenyképes adórendszert hozna létre a jelenlegi helyett, ahhoz legalább tíz éven át nem nyúlna, legalábbis nem forgatná fel fenekestül szinte évenként (tehát ismerve a Fidesz törvénykezési gyakorlatát ők már biztosan képtelenek ilyesmit létrehozni), a bőkezű és ésszerűtlen támogatásokat és adókedvezményeket el kell venni a multinacionális cégektől, így bevonva őket a közös közteherviselésbe, és végre a posztkommunista kormányzatok leszállhatnának a hazai vállalkozásokról. Nem kell támogatni, meg babusgatni, csak _hagyják végre békén őket_.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!