Emléknap

2014. április 16. 14:25

A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, mely során több mint félmillió honfitársunkat pusztították el.

2014. április 16. 14:25
Bajnai Gordon
Bajnai Gordon tumblr

„Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. 1944-ben ezen a napon kezdődött a gettók és gyűjtőtáborok felállítása Kárpátalján.

A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, mely során több mint félmillió honfitársunkat pusztították el. A német megszállás ténye korántsem menti fel a magyar államot a történelmi felelősség alól, hiszen zsidó honfitársaink összegyűjtése és deportálása a magyar állami szervek hathatós közreműködésével történt. Ne feledjük el ezt akkor, amikor a kormány egy olyan emlékművet akar ránk erőltetni, mely a magyar államot igyekszik felmenteni e felelősség alól.

A mai emléknapon hajtsunk fejet az áldozatok előtt, és emlékezzünk! Ne felejtsük el őket soha! 

Emlékezzünk azokra a hősökre is, akik életüket kockáztatták, hogy másokat megmentsenek: rájuk legyünk büszkék! 

Ne feledjük soha a bűnösöket sem: emlékezzünk, hogy nemzeti tragédiánk soha ne ismétlődhessen meg!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. április 17. 08:18
A Hajdú-BET tragédiája az egész magyar nemzet tragédiája, a hibás fél hülye válságkezelő szakember miatt. Te ottsem voltál.
wartog
2014. április 16. 22:03
az 1946-os zsidók által készített statisztika szerint ténylegesen 60 ezer zsidó pusztult el.Azért lett ebből aztán 600 ezer, mert valahogyan meg kell magyarázni, ha beköltözik ide 550 ezer zsidó, hogy milyen alapon teszi ezt. Ez a mocskos igazság!
Brigadéros
2014. április 16. 21:01
...Lehet még egyáltalán bármi értelmeset elmondani egy politikusnak a holokausztról, olyat, ami nem silányult lapos közhellyé...?!?
historiker
2014. április 16. 20:48
"A holokauszt az egész magyar nemzet tragédiája, mely során több mint félmillió honfitársunkat pusztították el." A libákat és a libatenyésztőket pusztították el, te kretén! Emlékszel még?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!