A farkaskölykök készülődnek

2014. március 21. 10:19

A hallgatói önkormányzatok ennek az alkalmatlan és korrupt politikai garnitúrának a legfontosabb utánpótlásbázisai.

2014. március 21. 10:19
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Facebook

Egyetemistaként nem nagyon kedveltem a hökösöket. Behízelgő, fontoskodó figurák voltak, akiknek a nyájas állkapcsa mögül arrogancia és arcoskodás formájában időről-időre kivillant a foguk fehérje. Apró politikusoknak láttam őket, akik rendelkeznek egy sikeres parlamenti képviselő minden szükséges jellemhibájával, alattomosságával és féktelen hatalomvágyával, akárcsak maga Apró Antal, emellett azonban végtelenül nyomorultak is, mert a szemétdomb, amin kukorékolnak, nem több, mint egy bűzös, rothadó, pár négyzetméteres iroda. A normálisabb hallgatók inkább mentek el valami moziba vagy sörözni ahelyett, hogy a végeláthatatlan szarkeverés mellé kilószámra nyeljék a cigarettafüstöt.

Eközben azért hallottam a pletykákat, hogy annyira nem kell sajnálni őket, mert rendezvényszervezéssel meg sok más módon kurva nagy pénzeket kasszíroznak, miközben szisztematikusan dugják végig a gólyákat meg az egyetemi előkészítős gimnazista gádzsikat. Aztán végignéztem, ahogy ezek a hökös arcok - akik nem ritkán kétszer annyi idő alatt végezték el az egyetemet - szépen, lassan valóban politikusokká válnak, és már a televízió képernyőjén hazudoznak, hergelnek vagy éppen kedélyeskednek a maguk negédes stílusában.

A hallgatói önkormányzatok ennek az alkalmatlan és korrupt politikai garnitúrának a legfontosabb utánpótlásbázisai. A betörők meg az autótolvajok iskolája a börtön, ahol a tudásra éhes fiatal elmék elsajátíthatják a szakma mesterfogásait, és a szó minden értelmében kigyúrhatják magukat, hogy az intézmény kötelékében pár év alatt sokkal veszélyesebb bűnözőkké váljanak, mint valaha. A fehérgalléros politikusbűnözés akadémiája éppígy a HÖK, ahol a szép reményű ifjú pszichopaták minden fontos tudnivalót megtanulhatnak a hatalom és a magyar társadalom működésének természetéről.

Arra, hogy ezek a srácok már a huszas éveikben mennyire profik, mi lehetne jobb példa, mint az a pécsi HÖK-elnök, aki hivatalosan majdnem két kilót visz haza ösztöndíj címén. Ha ezek a mai kölykök ilyen gátlástalanul lapátolják ki a közpénzt az egyetemekről, akkor vajon miért lepődünk meg azon, hogy a KISZ-ben edződött Gyurcsány, Simon meg Kövér a maffiapártjaikkal az elmúlt huszonnégy év során képesek voltak elhordani az állami vagyon jelentős részét.

Persze a jó hökös egy ilyen posztfeudális országban arra is felkészül, hogy esetleg cégekben vagy alapítványokban kell megvetnie a lábát. Vállalkozásokat üzemeltet, meg számla nélküli bulikat rendez büfével, piával és céges szponzorokkal. A pályázat a másik kulcsszó, amely nélkülözhetetlen a féltörvényes lopás gyakorlata során. Időről időre egy-két Zuschlag ugyan lebukik, de az nyílt titok, hogy a pályázati pénzek döntő része mindig is politikai alapon volt és lesz is kiosztva. Csak jó helyen kell venni a számlát meg kellően lepapírozni, és ugyanolyan jó egzisztenciát lehet erre építeni, mint az agysebészetre.

A farkaskölykök készülődnek. Várják, hogy eljöjjön az ő idejük, és végre lenyúzhassanak egy újabb bőrt erről a szerencsétlen országról, ahol már azért is hosszasan kell pereskedni, hogy a bíróság nyilvános adatnak minősítse, hogy vajon mennyi úgynevezett fizetést vágnak zsebre ezek a sunyi gazemberek.

A hallgatói önkormányzatiságot újra végig kéne gondolni. Abszurd, hogy egy tanszékvezető kinevezése vagy egy dékán megválasztása során ezek a figurák a szavazatok huszonöt-harminc százalékával rendelkeznek. A parlament olyan hatalmat adott a kezükbe, amihez se szakmailag, se morálisan nem nőttek fel. Személy szerint híve vagyok a külső kontrollnak, számtalanszor tapasztaltam, hogy miként élnek vissza egyetemi oktatók a hatalmukkal, és hogy milyen belterjes világ is ez. A HÖK jogosítványait én egy az egyben átadnám olyan öregdiákoknak, akik az adott felsőoktatási intézményben végeztek, akik számára fontos az iskolájuk, és szakmájukban sikeresek.

A hökösöket meg vissza kell zavarni tanulni és dolgozni. Ez az alap. Pont ahogy az, hogy a politikusoknak nem engedjük meg, hogy megszakítás nélkül hosszú évtizedeken át közhivatalt viseljenek. A politikus maximum két parlamenti ciklus után húzzon vissza dolgozni, adót fizetni, átlagemberesdit játszani a többi választóval. A bűnözés akadémiája a börtön és a HÖK. A normalitásé pedig az, hogy az ember dolgozik, adót fizet és kurvaanyázza a sok büdös politikust meg hököst, ahogy az arcán kifér.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peti
2014. március 21. 18:51
Az igaz, hogy a Puzsér egy médiakurva, de ebben most minden szavával egyetértek, tizenöt lájkot nyomnék, ha lehetne.
öszödibeszéd
2014. március 21. 17:03
Nem akarok senkit kiábrándítani, ezt a Puzsit sem, de minden külföldi egyetemen is van hallgatói önkormányzat. Ez nem valami kommenista csökevény. Tisztességesen kell csinálni, ez tény. De a tisztességről majd ne Puzsér iskolázzon ki senkit. Az meg, hogy ő kinek bírja a búráját, kinek nem, az teljesen indifferens.
damm
2014. március 21. 13:31
Együtt 2014: http://kepfeltoltes.hu/140320/01101_www.kepfeltoltes.hu_.jpg?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201403
ifisher
2014. március 21. 12:19
Puzsér! Miért nem mentél oda 'demokrata' haverjaiddal, miért nem szavaztátok ki őket 'demokrata' módon, miért nem mutattátok meg, hogyan kell csinálni 'demokrata' hallgatói önkormányzatot, és akkor most a pártoknak csak 'demokrata' utánpótlásuk lenne?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!