Egy év szolgálat

2014. március 14. 09:30

Well done, Pope Francis.

2014. március 14. 09:30
Medicin
Spíler

„Ferenc pápa lelkipásztorként viselkedik továbbra is. Egyszerűségével, »különcségével«, bölcsességével, a legelesettebbek iránt érzett szolidaritásával a média jó értelemben vett sztárt csinált belőle. A világ végre figyel a pápa és kijelentésére. De emberközeli, vidám és humoros személyisége nem sztár akar lenni, hanem egy az emberek közül.

Persze az amerikai média rögtön marxistának akarta beállítani az Evangelii Gaudium apostoli buzdítás megjelenése után, de természetesen ez csak a lejáratás része volt. A pápa szavai szerint: »Soha nem értettem egyet a marxista ideológiával, mert nem igaz.«

Ferenc pápa lendületével jó irányba viszi a világegyházat, a kicsit burokban élő híveknek kinyitja a szemét, és az embereket, a rászorulókat helyezi a központban. De azért szögezzük le, hogy a liberális sajtó nyöszörgése ellenére az Egyház alapértékei és elvei nem változtak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!