Hegedűs és a pásztoroló bíróság

2014. március 10. 15:53

A Magyarországi Református Egyház bírósága megint bebizonyította, hogy nem képes, nem hajlandó fellépni az egyre magabiztosabban és nyíltabban akciózó szélsőjobbos egyházi személyek ellen.

2014. március 10. 15:53
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes
Galamus

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, aki a per során jogi tanácsokkal látta el a lelkészt, elégedetten azt mondta, az ítélet felér egy győzelemmel, a bíróság »nem mert szembe menni a közösség erejével, és ez az erő a kulcsa annak, hogyan foglalhatjuk vissza hazánkat«.

Bár Horváth György jogtanácsos fellebbezést jelentett be – Hegedűs is egyébként –, az egyházi eljárás kimenetele alig lehet kétséges.

– Mindig felmentettek, most is ez lesz a vége – mondta Hegedűs magabiztosan. Elénekelték még a Himnuszt, majd a Székely Himnuszt, és elégedetten távoztak.

A Magyarországi Református Egyház bírósága megint bebizonyította, hogy nem képes, nem hajlandó fellépni az egyre magabiztosabban és nyíltabban akciózó szélsőjobbos egyházi személyek ellen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2014. március 11. 11:20
"...Reverenda, persze. Egy reformátuson...tudatlan barom vagy..." - írja. Ez így éppen korrekt is, aminek a védelmében írja...
Agnieszka
2014. március 11. 10:40
Tudomásul kéne venni ennek a szerencsétlen, lakóhelyén gyökértelen asszonynak, h. hosszú, a hatalom csúcsán álló vezetőkről elnevezett korszakok megítélése nem lehet fekete-fehér. A Horthy korszak vége valóban nemzeti tragédia volt Magyarország és Európa szinte mindegyik országa számára, de a borzalmas, nincs jelző, ami túlzó lenne, trianoni veszteség utáni talpra állás, az érték-alapú társadalom működtetése tiszteletet érdemel. Az a korszak gazdaságilag eredményesebb volt, mint az, amit a romok fölött a szovjet megszállás alatt a kommunista elvtársak képesek voltak itt létrehozni és működtetni. A tudás alapú, a kisembernek is felemelkedést hozó Horthy korszakot nem lehet teljes időtartamában elvetni és elítélni, bár annak, akinek a családját meggyilkolták a háború végi jogállam összeomlásban nem csoda, ha a könnyek elhomályosítják a látását és nem képes a különbséget felmérni. A Galamustól semmit nem lehet reálisabb szemléletben várni. Tudom, h. a legértékesebb az emberi élet, mert pótolhatatlan. Az, h. egy ország a dilettáns, önérdekű vezetés következtében lesüllyed a háború előtti szintnél is mélyebbre, nem összemérhető százezrek erőszakos halálával, de azért az utóbbi is tragédia. A Galamusosok tagjai annak az évtizedeken keresztül vezető elitnek, amelyik ezt az országot a volt szovjet blokkon belüli országokhoz képest vesztő helyzetbe vitte, úgy, hogy ők évtizedeken keresztül többszörösen kárpótolt nyertesek lettek. Ezzel a gárdával a magyar sorsközösség felbomlani látszik. Ha nem jönnek vissza a kommunisták a sajnos még mindig műveltségi cenzus nélküli választáson, a hangjuk fokozatosan kisebb lesz, mert végül is szembesülni fognak azzal, h. mily kevés megértésre számíthatnak a magyar társadalom részéről a múlt és jelen rájuk jellemző sajátos értékelésében.
Anti Komcsi
2014. március 11. 09:51
Nem tudom milyen "szélsőjobbos egyházi személyek."-ről ír ez a szerencsétlen. Ha lennének, nyilván fellépne az egyház. Mivel nincsennek, miről beszél?
justiceforhungary
2014. március 11. 08:54
Befogadott idegen , már a magyarok történelmi egyházát is gyalázod ? Ennyire jól megy a sorod hazánkban ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!