Funar és az ősdákok

2014. március 09. 08:08

Funar elárulta, miért festette a román zászló színeire, piros-sárga-kékre a kolozsvári padokat és szemeteskukákat.

2014. március 09. 08:08
Balog Levente
Krónika

„Funar most, tíz évvel azt követően, hogy három mandátum után búcsúzni kényszerült a polgármesteri tisztségtől, elárulta, miért festette a román zászló színeire, piros-sárga-kékre a kolozsvári padokat és szemeteskukákat.

Nos mint kiderült, nem arról van szó, hogy a magyarokat akarta volna hergelni. Egyszerűen csak saját, román nemzettársainak történelmi tudását próbálta pallérozni, mert hogy – mint kifejtette – olyan adatokra bukkant, miszerint a mai Erdély területén egykor élt dákok már tízezer évvel ezelőtt is itt voltak, sőt valójában ők az emberiség első, legősibb civilizációjának képviselői. És mivel a zászlajuk, illetve az egyenruhájuk is piros-sárga-kék volt, az egykori elöljáró, akinek minden ezzel ellenkező történelmi és régészeti bizonyíték ellenére szent meggyőződése, hogy a románok a dákok leszármazottai, a kukák és a padok trikolórra festésével csak arra akarta felhívni honfitársai figyelmét, hogy eddig hamis történelmet tanítottak nekik az iskolában.

Hozzátette: Budapest korábbi zászlaja is azért volt piros, sárga és kék, mert a Duna jobb oldalán elterülő városrész helyén egy Buda nevű dák vár állt, amiből a település mai neve is származik. Meg kell vallanunk, még mindig nehezen térünk magunkhoz Funar mester értékes felfedezései nyomán. Hiszen amúgy tisztában vagyunk vele, hogy a dákok művelt és bátor nép voltak, de hogy a világ összes fejlett civilizációja tőlük származott, ez valóban meglepő fordulat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. március 09. 23:58
Sok kitünő történelmi viccet lehet akár "tanulni" is, de a dák-román kapcsolat a legviccesebbek közé tartozik. Tényleg voltak dákok, és nagyon, nagyon gazdagok voltak, ezért is kellett a dákok aranya Rómának. Olyannyira, hogy Trajanusz két hadjáratban nem csak kifosztotta a dákokat, de a második római hadjárat a dákok teljes fizikai megsemmisétésével is végződött. Trajanusz nagyon büszke volt tettére, állíttatott is egy káprázatos oszlopot diadala emlékére. https://www.khanacademy.org/humanities/art-history/art-history-400-c-e--ancient-cultures-1/ancient-rome/v/column-of-trajan--completed-113-c-e Azoknak meg, akik még nem tudják, BUDA Attila (Etele, Etil) testvére volt!
Ellensúly
2014. március 09. 12:26
Egyvalamiben igaza van Funarnak: Romániában hamis történelmet tanítanak. Csak éppen ez a náci ellenkező előjellel értette: kevesli a magyarok kárára hamisított múltat, neki nem elég a román Mátyás király, a magyarok előtt jelen lévő románok, a mindig latin ábécét használó románok, a románságot elnyomó magyarok hazugságai.
oskar
2014. március 09. 11:00
A több ezer éves rovásírásos Kárpátmedencei leleteket (pl. Tatárlaka)is magukévá mondják a magyarok is és a románok is. A Boszniai piramisokban is találtak ilyeneket. A nyelvészek és a tudósok remélem egyszer olyan megállapításra jutnak, hogy nem lesz majd vitatkozás a két nemzet között.
GV0917
2014. március 09. 09:02
Ne nagyon propagáld az Együtt- PM előtt a dáko-román elméletet!Mert még kiderül, hogy a Bajnaiék "vegyes vágott" gittegylete kapcsolatba került a Ceaușescu famíliával!Ugyanis Elena Ceaușescu asszony azonos volt az anyafarkassal, ami Romolust és Remust szoptatta!Maga a Kárpátok Géniusza- a Nagy Nicolea Ceaușescu nem más, mint maga Jupiter! Róma városának Capitoliumában élt és ott voltak a szent lúdjai is!Mármint azok, amik akkoriban az őrkutyákat helyettesítették! A gallok támadását is a ludak gágogása hiúsította meg!Most is gágognak! Csak most a Capitolium helyett a bankadó, az IMF megszorítás visszaállítása, a demokrácia, szabad sajtó, a szájukból kieső csecsnek (PAKS) hiánya miatt gágognak!De úgy látszik bürök került a legelőre, mert kezdenek zsibbadni, mint hajdan Szókratész a bürök levétől.Pá, liba gá-gá-gá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!