Magyar író, zsidó ember

2014. február 10. 18:45

A magyar jobboldal számára mindenki „zsidó”, „liberális” vagy az effélék bérence, aki mint állampolgár nem az általuk meghirdetett és az új Alkotmányba is beleírt „nemzeti” államvallást tartja egyedül üdvözítőnek.

2014. február 10. 18:45
Kornis Mihály
Kibic

„A magyar jobboldal számára mindenki »zsidó«, »liberális« vagy az effélék bérence, aki mint állampolgár nem az általuk meghirdetett és az új Alkotmányba is beleírt »nemzeti«államvallást tartja egyedül üdvözítőnek. Ehhez nem kell zsidó származásúnak lennie, de hogy köztisztviselő legyen, előbb esküt kell tennie a »kereszténynemzeti« alkotmányra. Mivel magyarnak születtem, magyar állampolgár vagyok. Köztisztviselő már nem lehetek. A szüleim és nemzedékük azt hitte, hogy a zsidó származás kérdése a német nácik világháborús vereségével többé nem merül fel. A zsidóság, gondolták, már nem létezik, döntő többségüket kiirtották, és a vallásos zsidók Izraelbe mentek új hazát építeni, ők, de már a szüleik is, magától értetődő módon magyarnak tudták magukat. Ezért engem nem metéltek körül, nem írtak be a hitközség nagykönyvébe... Mégis zsidó vagyok. Ez nem a szüleim döntésének a kérdése. Még csak nem is az enyém. Az Örökkévaló döntése, aki az anyám fiaként látni akart. Ez a helyzet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. február 11. 14:51
Zokni [Hozzászóló kiszűrése] 2014. február 11. 11:10 Pedig ez így van. Az a magyar, aki nem hisz Istenben, vagy Mózesben hisz, vagy Jehovában, vagy Budhában, vagy mit tudom én, bármiben, (vagy teszem azt: az "evangélikus testvéri közösség" keretében gyakorolja a hitét...) annak nem jár áldás?" Miről beszél Zokni? Jár?? Legfeljebb nem kér belőle, és higgye el Isten nem fog vele erőszakoskodni!!
catalina9
2014. február 11. 11:01
Íme egy szellemi elvtárs! Cohn "Bendit szerint a családban, a nemzetben, a hűségben az emberek többsége nem hisz, ezért nem is lehet az az összetartozás alapja. Ennek alkotmányba foglalása pedig alapvető demokratikus problémát vet fel. Cohn Bendit kirekesztőnek tartja azt is, hogy az alaptörvény a magyar Himnusz első sorával kezdődik. ..."
catalina9
2014. február 11. 08:16
Brrrr [Hozzászóló kiszűrése] 2014. február 11. 06:12 Ami pedig az élősködést illeti, az inkább a magyarok jellemvonása. Számtalan forrás bizonyítja, hogy a csalás, a tolvajlás, a hamisítás, a hazudozás, az irigység a magyar néplélek szerves része, " Ja, lásd Strasnoff Ignác!!!
catalina9
2014. február 11. 08:15
A ballibák most akarják beváltani Soros receptjét! ".. Az asztalnál három vendég ült: Ungár Klára („fodorista” fideszes) Kövér László és Orbán Viktor. Soros arról beszélt a fiatal politikusoknak, hogy A VILÁGOT MA A LIBERÁLIS ELIT IRÁNYÍTJA. Igyekezett meggyőzni őket, hogy a liberális megoldásokat és a liberális ideológiát Európa és Amerika egyaránt akceptálja. Azt mondta, hogy Európa elvet mindent, ami keresztény, hagyományos vagy nemzeti. Figyelmeztette vendégeit, hogy a HAGYOMÁNYOS ÉRTÉKEKRE VALÓ HIVATKOZÁSNAK AZ LESZ A VÉGE, HOGY NACIONALIZMUSSAL, FASIZMUSSAL, ÉS ANTISZEMITIZMUSSAL FOGJÁK ŐKET VÁDOLNI." hogy honnan tudta ez a jóember...? Ja, talán innen. "...Roger Scruton a '80-as évek közepén érkezett először Magyarországra, s ismerkedett meg a mára nagyon eltérő utakat bejárt ellenzéki körökkel, hogy a jogállamiság kialakításában segédkezzen. Úgy tartja, ma elsősorban a „SOROS-HÁLÓZATNAK" köszönhető az ország nemzetközi rossz híre. „Soros a személyében is be van oltva a nacionalizmus ellen, ami érthető, ha figyelembe vesszük a zsidó örökséget. Az általa kiépített hálózat viszont nagyon is politikussá lett." Szóval a zsidó örökség és az ország "nemzetközi" rossz híre valahogy összefügg. Ki gondolta volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!