A mi Lajosunk

2014. február 11. 20:43

Kósa Lajos, akinek csak érettségije van, de lám csak, ennek ellenére mély eszmetörténeti kérdésekben is otthonosan mozog.

2014. február 11. 20:43
Kácsor Zsolt
Népszabadság

„Szóval ott álltam tegnap a dombormű alatt, s néztem, van-e friss koszorú alatta, de nem volt. Az önkormányzat nem tartotta Batthyány Lajost arra érdemesnek, hogy születése napján emlékművét megkoszorúzza. Meg sem lepődtem rajta. Hiszen Batthyány ízig-vérig liberális volt, és Debrecen földesurainak szemében ez a szó bűnös. A »hazaáruló, rongy ember« szinonimája. Emlékszem rá, hogy a mi Lajosunk – mármint a másik, a Kósa – micsoda hisztit rendezett 2007-ben annak érdekében, hogy a miniszterelnök emléktáblájára ez a mondat föl ne kerülhessen: »Készült Debrecen liberális polgárainak adakozásából.«

A mi Lajosunknak a »liberális« szó ellen volt kifogása. Azt mondta, ő nem engedi, hogy a mártírt a »liberálisok” kisajátítsák maguknak. Ráadásul a »liberális« szó a Szabad Demokraták Szövetségét jelöli, míg Batthyány Lajos nem volt »liberális« a szó mai értelmében. Szó szerint ezt mondta Kósa Lajos, akinek csak érettségije van, de lám csak, ennek ellenére mély eszmetörténeti kérdésekben is otthonosan mozog. Nem is került oda Batthyány Lajos magánpénzből készült debreceni emléktáblája alá a »liberális« jelző, mert így döntött a hatalom. S egy pitiáner párt már csak ilyen: a nagy bölcselőt hozza elő minden kiskirályból, s elhiteti minden senkivel, hogy valaki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakkhangya
2014. február 12. 12:03
Netán volt időszak mikor Laller hazudott? http://parlament.hu/kepviselo/elet/k325.htm
mantelman
2014. február 12. 10:07
A liberális szó mára szitokszóvá vált, történelem hamisítás és kegyeletsértés lenne Batthyány Lajossal összefüggésbe hozni.
Peter8811
2014. február 12. 09:37
Zsóti Teller Ede bácsinak sem volt Marxi Lenini egyeteme és milyen frappáns levelet írt nektek ez a szerintetek alig képzett bácsi.
Box Hill
2014. február 12. 09:35
Ha már az előbb Ausztráliát említettem. 1991 és 96 között volt miniszterelnök Paul Keating. Iskoláit 15 (!) éves korában fejezte be. Tehát még messze az érettségi előtt abbahagyta. Csak szerettél volna társadalmának tagja lenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!