Holló a hollónak

2014. február 06. 12:18

Az ENSZ gyermekjogi bizottsága kiadott egy jelentést, amelyikben bírálja a Vatikánt, hogy nem tesz meg mindent a katolikus egyházban történt pedofília-ügyek felderítéséért.

2014. február 06. 12:18
Jakab Bálint
reposzt

„De tovább is mennek a jelentéstevők, felemlegetik az ír Magdolna-mosodák ügyét és azt, hogy az egyház saját hírnevét fontosabbnak tartotta az ügyek kivizsgálásánál. A háttérben ugyanakkor az új pápa az egyház szabályai szerint lefolyatott eljárások szerint négyszáz papot már fel is függesztett szolgálatából, épp az említett ügyben való részességük miatt.

Kívülről tehát úgy néz ki, hogy mikor az egyházban megindult egyfajta szembenézés azzal, amiről ők is tudják, hogy nemcsak az egyház hírnevének, hanem az általuk képviselt ügynek is árt, akkor kívülről egy világszervezet ráerősít az elégedetlenkedők hangjára. Nem tudom, kikből áll az a bizonyos bizottság, akik a jelentést elkészítették, azt sem, hogy milyen anyagból dolgoztak. Bizonyára alaposan utánajártak a dolgoknak, csakhogy a jelentésbe olyan is bekerült – ez már a vatikáni delegáció tagjától került a nyilvánosságra -, amelyik túlmutat ezen a témán és az egyház házasságra vonatkozó hitbeli tanításait akarja megváltoztatni. Egyes hírek szerint nem kevés lobbinyomásra, amely olyan szervezetek részéről érkezett, akik a házasság kérdésében teljesen más álláspontot képviselnek, illetve a vallás szabad gyakorlásáról is másképp gondolkodnak.
 
Ezzel az üggyel párhuzamosan készült az ún. Lunacek-jelentés, amelyről itthon alig lehetett hallani, s amelyet a napokban el is fogadott az Európa Parlament, amely ugyancsak az LMBT kérdéskörét vitte be az európai politikai mezőbe. Erről, illetve a magyar politika ehhez a kérdéshez való hozzáállásáról itt olvashatnak érdekes cikket. Anélkül, hogy összeesküvés-elméleteket gyártanánk, nem lehet nem észrevenni, hogy a különböző nemzetközi fórumokon hasonló irányultságú lobbicsoportok jelentek meg, akiknek valamiért megéri beszállni egy ideológiai harcba. Mert erről van szó: ideológiák ütköznek meg egymással a gigászi intézmények arcai mögött. Az életről, a családról, közösségről vallott értékek kerülnek szembe. Abban a civilizációs térben lesznek nyilvánvalóvá, ahol egy sajátságos szabadságeszmény alakult ki. Itt nem fegyverekkel, hanem a szívek szintjén indult meg egy olyan civilizációs küzdelem, amely kihatással van vagy lesz az egész nyugati világra. Merthogy az ENSZ és a ma aggódó szervezetei – anélkül, hogy bagatellizálni akarnám a katolikus papság pedofília-botrányait – közel sem ilyen harcias azokban a válságrégiókban, ahol embertömegek kerülnek a népek országútjára, gyermekek, asszonyok milliói szenvednek, pusztulnak el.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2014. február 09. 13:11
Megsértődtek a lobbik Ferenc Pápa a vagyoni /életkörülményekben megjelenő/ elszegényedés-kritikájáért! Csak jó úton jár a Pápa!
Valeri Anna
2014. február 07. 11:21
Ám ha a pápa nem költ, akkor a vagyon marad a Vatikánban;) Kettősmércés liberálisok, saját farkukba harapnak rendre.Költői kérdésként, ha a Vatikán felszámolná vagyonát,ők hogyan osztanák fel egymás között igazságosan?:) Hányan vetődnének a koncért, hány gyilkosság történne? Mert az ateista proli, márcsak ilyen...Ha ő homokos, az természetes büszkeség, ha egy pap, az más mérce számára. Sorolhatni még ezen kettősségüket. De a homokos rabbikról sem sok szó esik...pedig vannak, hiszen abban a társaságban divat is. Vagy mégsem, csak akinek ők engedik, mint toleranciabajnokok? Szánalmas egy csürhe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!