A magyar atom

2014. február 01. 09:15

Minek ide Putyin meg paksi bővítés, amikor Magyarországnak olyan titkos fegyvere van, ami felér sok millió gigawattnyi energiával?

2014. február 01. 09:15
Izsák Norbert
Figyelő

„Nem, nem a palagázról, de még csak nem is a termálvízkincsről beszélünk, hanem arról a Hungaricumról, aminek a helye a magyar címerben, sőt, minden hazafi keblén, jól megtermett kitűzőn lenne. Igen, a furmintról van szó, az egész Kárpát-medencében világhírű hazai fajtáról, amely Tokaj és Somló büszkesége, és amit már a művelt nyugat számos borszakértője évek óta dicsér. Sokat, de nem eleget.

Ahogyan annak idején a magyarok nyilaitól rettegtek az elkényelmesedett nyugati népek, úgy a furminttól retteg(hetné)nek a Pinot noir és a Chardonnay-termelők szerte a világon. Merthogy amennyire az említett francia fajták képesek a helyi mikroklíma, a talaj és egyéb adottságok megjelenítésére a hegy levében, legalább annyira képes a furmint - különösen vulkanikus talajon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2017. március 25. 09:58
Kis mennyiségű bortól felvilágosodás, nagy mennyiségű bortól sötétség várható.
Db605
2014. február 02. 05:29
elég egy kisebb balhé a nuklerájban, nem is kell kiszabadult sugárzás se, elég a híre és a borok máris eladhatatlanok... az összes mezőgazdasági termékkel egyetemben ... agrárországnál ez persze kifejezetten előnyös , nyilván tudják a fideszes félhülyék , ahogy azt is sejthetik hogy bárhol európában egy súlyos baleset oda vezethet hogy minden erőművet bezárat az eu ... nyilván érdemes ebbe rakni néhány ezer milliárd közpénzt
kónbandi
2014. február 02. 05:28
Na úgy látom ma boros napot tart a mandiner, már csak Boros Lajos meg Boros Péter hiányzik és teljes lesz a kép:)
trendo
2014. február 01. 21:27
Minél szarabbak a magyar borok, annál nagyobb a borsznobizmus. Itt a Mandin meg pláne. Hány hordót gurítanak be vajon a bukott politikusokból, celebekből borásszá avanzsált borászok a szerkesztőségbe kóstolóként?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!