A mai nap az emlékezésé

2014. január 27. 15:18

A magyar állam, amelynek lehetősége és feladata lett volna, hogy megvédje a polgárait, elárulta őket, azt mondta rájuk, hogy idegenek, hazaárulók.

2014. január 27. 15:18
Bajnai Gordon
Facebook

„A mai nap az emlékezésé. Az ENSZ Közgyűlése január 27-ét a holokauszt nemzetközi emléknapjává nyilvánította. 1945-ben ezen a napon szabadult fel Auschwitz-Birkenau, a legnagyobb és leghírhedtebb náci haláltábor.

A holokauszt nekünk, magyaroknak nemzeti tragédiánk. A vészkorszakban odaveszett hatszázezer honfitársunkat, zsidókat, romákat és a törvények által zsidóvá tett polgárokat zömében magyarok jelentették fel, magyarok fogták le, magyarok lőtték a Dunába, vagy magyarok rakták őket az állami vasutak pontosan és fegyelmezetten közlekedő marhavagonjaira, amelyek a biztos pusztulásba szállították őket. A magyar állam, amelynek lehetősége és feladata lett volna, hogy megvédje a polgárait, elárulta őket, azt mondta rájuk, hogy idegenek, hazaárulók, pedig fordítva állt a dolog: épp a hazájuk árulta el őket.

Az ország kormánya azonban ma sem a 70 évvel ezelőtt történtekkel való szembenézést segíti, inkább az alaptörvény preambulumában próbálja kitörölni történelmünkből ezeket az éveket, és olyan emlékművet készül állítani, amelyben összemosódik az áldozatok és a bűnösök emléke. Ez a történelemhamisítás ráadásul azoknak az emlékét is meggyalázza, akik életük kockáztatásával próbálták menteni az áldozatokat: a magyar ellenállók és embermentők emlékét is. Mindez ellentétes a nemzet érdekével. Ezért a választások után – érdemi társadalmi vitát követően – olyan holokauszt-emlékművet kell emelnünk Magyarországon, amely méltó az áldozatok emlékéhez és szembenéz a nemzetre háruló felelősséggel is. 

Ennek az emlékműnek, a 70. évfordulónak – és általában a magyar politikának – azt az erős üzenetet kell közvetítenie minden honfitársunk számára, hogy a szabad és demokratikus Magyarországon többé nem kell félnie senkinek, mert az állam megvédi minden polgárát - nemre, származásra és anyagi helyzetre való tekintet nélkül!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2014. január 28. 09:57
....szegény libák........
kaktuszvirág
2014. január 27. 18:37
Szerintem Magyarország legnagyobb tragédiája Trianon!
Tóth József
2014. január 27. 18:14
Kritikán aluli! A Fidesz helyében,hagynám az egészet a csudába!
cato
2014. január 27. 18:07
Emberi szappan? Lámpaernyő? zsidók testéből készített kolbász? A hamvaik trágyaként felhasználása?Élve tűzbe dobott csecsemők? Megszökések a gázkamrából? Meztelenül táncoló nők a kamrákban? Gázkamrák Buchenwaldban, Dachauban, Bergen-Belsenben? (Ez utóbb helyeken, ha nem tudnátok, hivatalosan sem voltak gázkamrák, noha régen azt tanították, és több szemtanú is beszámolt ezekről.) Mikor fog ezért a sok hazugságért valaki bocsánatot kérni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!