Egyetlen kérésem van mindenkihez

2014. január 27. 13:09

Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak, hogyan reagáltak a saját ük/déd/nagyszülei 1938-1944-ben.

2014. január 27. 13:09
Babarczy Eszter
Facebook

Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak, hogyan reagáltak a saját ük/déd/nagyszülei 1938-1944-ben. Ha erre érdemi válasza van, nem tudatlan hárítás, hanem érdemi, megalapozott, alátámasztható válasza, akkor tovább tudunk lépni. A cél nem az ítélkezés (nem szabad, hogy az legyen, bár a főhangadók ebben utaznak). A cél az, hogy értsük, hogyan lesz emberi esendőségből opportunista aljasság. Legyen szó bárkiről, engem nem érdekel, hogy zsidó vagy nem zsidó az illető. Engem az opportunista aljasság érdekel, mert ez az igazi üzenete a holokausztnak Magyarországon.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 333 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
advocaat
2014. október 10. 15:45
Apai dédnagyapa és három fia BOLDOG VOLT a Bécsi Döntés illetve Kárpátalja katonai visszavétele miatt. Az egyik fiú csendőrtiszt volt Szfvár körzetében, de '39-től már Ungváron berendezkedve. '44-ben az oroszokkal vívott tűzharcban elesett. Mindkét nagyapám katona volt 1941-től. Az anyai a keleti fronton, a hátán és tüdején sérült, operáció, betegszabi, aztán vissza a frontra, a Kárpátok előterébe, akkor meg elfogták a ruszkik. 1948-ig egy Észak-kaukázusi munkatáborban volt. Apai nagyapám hátországi szolgálaton volt, '44-ig, akkor a dunántúli harcokban vett részt, a vége felé hátrabonták őket és München mellett jenki fogságba került. Ezek a nagyapák meghatározóak az identitásom kialakulásában. ÉRTED??!
catalina9
2014. február 05. 08:02
Egyébként régen olvasgattam Eszter cikkeit, a ballib erkölcsi pocsolya környékén irogatott, de nem volt teljesen elvakult. Aztán észrevettem, hogy erősen kezd helleresedni és onnantól már csak ritkán olvastam. De még most is jobb, mint a Konrád, Heller, Gerő, Karsai vonulat.
catalina9
2014. február 05. 07:50
lilaremény 2014. február 4. 23:06 Nézd, én sajnálom a bosszúállókat és a gyűlölködőket. Itt van ez a Zuroff. A saját gyűlölködése fogja belülről szétmarni." No nem egészen! Zuroff ugyanis nem ingyen termeli a "háborús bűnösöket", neki 25 millió dollárt ajánlott föl egy floridai zsidó szervezet. De ritka visszataszító figura...
catalina9
2014. február 04. 13:02
Csomorkany [Hozzászóló kiszűrése] 2014. február 4. 07:39 Vagy esetleg mégis elképzelhető, hogy a poszt melléfogás volt?" A poszt nem volt melléfogás. Álságos volt ugyan, de Eszter jó ideig állta a sarat, és ezért különb,/vajh melyik ős génjei?/ mint a többi beszari balliba. A holokauszthoz érve, már nem volt más választása, menekült. Ha nem teszi, úgy jár, mint Ungváry Krisztián, akit az új főinkvizitor GERŐ András antiszemitának bélyegzett. Szerintem így sem fogják Esztert megdicsérni, de talán betudják fiatal korának.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!