A szükséges rossz éve

2013. december 30. 15:35

A szlovákiai magyar közéletben ez az év hozta az eddigi mélypontot – semmi sem javult, viszont sok minden romlott.

2013. december 30. 15:35
Veres István
Új Szó

„Sebaj, legalább van honnan elrugaszkodni, viccelhetnénk el a dolgot, de a helyzet egyáltalán nem vicces. Azért nem, mert ahogy telnek az évek, évtizedek, a kisebbségi érdekvédelem ahelyett, hogy egy szinten stabilizálódna, soha nem látott mélységekbe csúszik vissza. Szlovákiában még mindig nem éri meg harcolni igazunkért, ezt bizonyítja Malina Hedvig és Róbert Bezák püspök kálváriája – mindketten elhagyták az országot.

Az oktatásügyben örömre és szomorkodásra is van ok: számolhatunk a tanárbérek további emelésével, ennek viszont az az ára, hogy sok iskolát leépítésre vagy bezárásra kényszerít a minisztérium. A Smer magáévá tette az országot – jellemezhetnénk az évet a kormányzat szempontjából: lett főügyésze, egy rakás megyei elnöke, jövőre pedig államfője is lesz.

Ezen különösebben nem kell háborogni, mert minden párt ezt csinálná, ha egyedül kormányozna. Ha Fico jövőre államfő lesz, a párt eléri a zenitjét – onnan már tényleg csak lefelé vezet az út. Kotleba besztercebányai megyei győzelme egyébként már novemberben jelezte, hogy Ficóékat még a sajátjuknál olcsóbb populizmussal is le lehet győzni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
talán
2013. december 30. 18:18
Veres névvel ne várj szimpatizánsokat Magyarországon.
Akitlosz
2013. december 30. 17:20
Miért, hol éri meg az állampolgárnak a hatalommal szemben harcolnia az igazáért? Sehol. Akár a tojást ütik a kőhöz, akár a követ a tojáshoz mindig a tojás törik össze.
kardosdoktor
2013. december 30. 15:55
Keresni kell a konszenzus lehetőségét a szlovákokkal minden fórumon és mellette üzletelni a határ menti magyarokkal minden fórumon. Hun-cut magyarok kellenek, akik képesek átvágni magukat a terméketlen gyűlöleten.
kjkj945
2013. december 30. 15:53
Átlagos év!! roszabb mint a tavalyi, jobb mint a jővő évi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!