Hiszek az ufókban és Istenben

2013. december 03. 10:09

Hogy aránylik a hungarocell Orbán az orgoványi erdőhöz? Ez utóbbi amúgy micsoda? Interjú.

2013. december 03. 10:09
Széles Gábor
Hír24

Egy vírus miatt nem lett önből gazdasági miniszter?

Orbán tudta, hogy betegséggel küzdök, de arról fogalmam sincs, hogy engem kért volna-e fel, ha egészséges vagyok 2010 tavaszán. Szerencsére két év alatt meggyógyultam. Mondják azt is, hogy egy vírus élettartama másfél-két év, ezalatt vagy elszaporodik, vagy elpusztul és kisodródik; nálam kisodródhatott. Sajnos pszichésen is megviselt a betegség, bizonyos helyzetekben pánikrohamot kaptam, amit módszeresen leküzdöttem. Remekül síeltem, korábban fekete pályákon is lementem, de amikor két év után beleléptem a kötésbe, úgy éreztem, elvágódom. Örömömre szolgált, hogy két nap alatt legyőztem a páni félelmet. A teniszhez is visszatértem, hetente négyszer játszom. Bármennyire is röhejes, de a teniszezés adta meg azt a lökést, hogy ma már föl merek menni egy létrára, és be merem csavarni a villanykörtét.

A betegség okozta ijedtség szerepet játszott abban, hogy a transzcendens és a földön kívüli lények, energiák felé fordult?

Korábban is érdekelt ez a téma. Alkati dolog, ugyanúgy, mint a történelem szeretete.

Hisz az ufókban?

Simán el tudom képzelni, hogy léteznek. A világmindenség végtelen, így annak valószínűsége nulla, hogy csupán egyetlen helyen éljenek értelmes lények. Na jó, de ufó-e Isten? Ha igen, akkor ugye mi az ő mutációi vagyunk? És különben is, meddig kell várni, hogy ne legyen dráma, ha mindez kiderül? Hogy aránylik a hungarocell Orbán az orgoványi erdőhöz? Ez utóbbi amúgy micsoda?

Istenben hisz?

Abszolút istenhívőnek neveltek.

Hogyan fér össze az ufóhit az istenhittel?

Összefér. A katolikus egyház a középkorban még azt tanította, hogy a Nap kering a Föld körül, aztán később csak elfogadta a tudományos álláspontot - vagyis az istenhit képes követni a természettudományos ismeretek bővülését. A magánvéleményem az, hogy magasabb rendű erő, szellem nélkül nem jöhetett volna létre a világmindenséget mozgató hihetetlen logika. Más kérdés, hogy lehet-e »földi istenként« tekinteni a »magasabb rendűre«, vagy inkább a »világmindenség istenét« kell tisztelnünk benne. Hatszáz éve itt, Európában nem tudtuk az indiánokról. Miért ne derülhetne ki az is, hogy az értelmes lényeknek nemcsak az általunk eddig ismert földi mutációi léteznek? És az miért lenne elképzelhetetlen, hogy a földi vallások is csupán egy magasabb rendű vallás szerény mutációi? Előbb-utóbb éretté válunk az információra, de még úgy száz-százötven évet várnunk kell ahhoz, hogy az idegen lények megjelenését ne drámaként élje meg az emberiség. ()

Amikor közölnivalója támad, leszól a főszerkesztőnek, hogy »Pistám, küldj már valakit«?

Ez csak részben van így. Természetesen, ha hívnak, általában igent mondok. Annyi szakmai titkot elárulhatok, hogy az újságírónak szinte csak a kérdéseket kell legyártania, ugyanis szeretem magam magas szinten megírni a válaszokat. Sok rossz tapasztalatot szereztem az interjúkészítőkről. Eleve ki nem állhatom, ha valaki hangrögzítő nélkül érkezik, mert ez nagyképűség, azt sugallja: ő úgyis emlékszik mindenre. Csakhogy, aki nem rögzít, csak a tartalmat képes visszaadni, az interjúalany stílusát nem. Előfordult, hogy a saját újságírómnak visszadobtam a velem készített cikket, mert úgy éreztem, ha nagyon kedvesen is, de a saját stílusát tolta előtérbe, nem az enyémet. És ilyen ne jelenjen meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tunde04
2014. január 04. 21:17
jó,jó! tételezzük fel, h léteznek ufók! bár én ebben szkeptikus vagyok. de hogy áll az energiacella projekt? valahogy nem látszódik a hatása az utolsó negyedévi dzsidipiben. pedig Gábor úr ezt ígérte! :)
Autofocus
2013. december 03. 14:47
Gábor bá' én egyet kívánhatok csak... "-Múkodj!"
liberálzöld.
2013. december 03. 14:09
Gábor! Csak a gravitációt ne kapcsold ki, mert akkor aztán tényleg elszáll a Fidesz! "Széles Gábor: A gravitáció kikapcsolható"
dobzselaci
2013. december 03. 14:09
Ez de kemény!!! Kerényi már szinte normális.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!