Orbán kereszténysége

2013. október 15. 16:10

A brutális materialisták fegyvertelenek Orbánnal szemben, és vereségre vannak ítélve.

2013. október 15. 16:10
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Orbán nemcsak belföldön, hanem külföldön is azt hangoztatja, hogy neki küldetése van. Célja a »keresztény Magyarország” és a »keresztény Európa« helyreállítása. Vissza akarja vinni Magyarországot is, Európát is, a »keresztény« gyökereihez. Meggyőződése szerint a demokrácia gyökerei a »kereszténységben” vannak, ezért szilárd meggyőződése, hogy ő valóban demokráciát épít, méghozza az igazit. Ennek alapja a politikai katolicizmus, amely szerint a liberális demokrácia elveszíti a »keresztényi« értelemben vett szabadság kontúrjait, és ezzel elveszíti a lényegét. A liberális demokrácia a szabadság helyett a szabadosság rendszere, amely nem megmenti, hanem elveszíti az embert és az ember igazi szabadságát is. E felfogás szerint az igazi szabadság »a kereszténység«. Csakhogy a kereszténység nem az, amit Orbán és ez az államelmélet hirdet. Ezt kell megérteni. Ebben segít most ez az írás.


Mivel sokak számára a »kereszténység« semmit nem jelent a személyes életükben sem (még akkor sem, ha vallásosak és templomba járók), ezért nem tulajdonítanak a »kereszténységre« hivatkozó ars poetica-nak jelentőséget. Politikus szájában ez legfeljebb retorikai fordulat lehet, és nem jelent többet, mint szavazatszerzést, esetleg a privilegizált történelmi egyházak kimagasló támogatását. Ez a tévedés a magyar ellenzék vakságának és tehetetlenségének oka. Nem tudják, mi történik körülöttök. Ennek oka részben a gyakorlati materializmus, másrészt a történelmi és szellemtörténeti ismeretek hiánya. A magyar társadalom, de még szellemi vezetői is a mában élnek, mintha minden akkor kezdődött volna, amikor megszülettek. A múlt lezárult, nincs jelentősége. Ezért nem tudnak védekezni egy olyan szervezettel szemben, amely az örökkévalóságban definiálja magát, és lényege a történelmi folytonosságban van. Ezért nem tudják értelmezni a mai eseményeket a történelmi folytonosságban. Brutális materialisták, fegyvertelenek Orbánnal szemben, és vereségre vannak ítélve.

A »keresztény« politikai program nem csupán retorika. Nagyon is konkrét államelméleti és társadalomfilozófiai konzekvenciái vannak. A gyakorlati életben pedig a szabadság vagy szolgaság kérdését dönti el.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2013. október 15. 22:28
És íme, Bartusból kibukott a midwesti karizmatikus tévéprédikátor, a katolikus-gyűlölő, mélyamerikai redneck. Ezt már nem tudom hová tenni, gyerekek. Ez szürreál. Monty Python, vagy valami.
maxval
2013. október 15. 19:27
Az a gond Bartus guruval, hogy erősen segíti a Fideszt. A gusztustalan hülyeségeit olvasva még Orbán is kezd szimpatikusnak tűnni.
Fahrenheit 451
2013. október 15. 19:12
Azt, hogy ki keresztény és ki nem, úgy szokás vizsgálni, hogy Jézus hogy ítélné meg a tetteiket. Garantált, hogy Orbán nem keresztény, ahogy mindazok sem, akik támogatják a következőket: 1. Százmilliárdok elherdálása stadionépítésre, egy olyan országban, ahol minden második ember a létminimum alatt él. 2. Földmutyi, gazdák kiforgatása a földből, nyerészkedésből - http://vastagbor.blog.hu/2012/04/26/fejer_megye_kipipalva http://444.hu/2013/10/08/16-milliard-agrartamogatas-simicskaeknak/ 3. Háromszázezer tanyasi parasztnak egymilliárd támogatást adni, míg három nagyvállalkozónak tízmilliárdot, kevés munkahelyet teremtő projektekre: "Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik „rabolják ki” a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet „maffiacsaládok” működtetnek."
jégecet
2013. október 15. 18:13
Az Énekes 6-os karton - részlet BARTUS LÁSZLÓ, született 1961. július 21. Foglalkozása: újságíró Iskolai végzettsége: főiskola Pártállása: MSZMP Szociális származása: munkás-paraszt Beszervezés alapja: hazafias Foglalkoztatási vonala: kulturális Fedőneve: ÉNEKES Beszervezés ideje: 1984. március 5. Naplószám: 188-54/84 Dossziészám: B189.66 Beszervezést végezte: Köris János r. alezredes Irattár szám: 418/44 oszt. vez: Földváry alezredes Szerv. Operatív tiszt neve: 1989. július 10. Besenyei László r. alezredes 2004. augusztus 26.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!