Sarkosan fogalmazva

2013. szeptember 25. 19:04

A mai balliberálisokra régen azt mondták volna: nihilisták. A Nagy Semmi üzenetét közvetítik, és tudják, mit cselekszenek.

2013. szeptember 25. 19:04
Szentmihályi Szabó Péter
Magyar Hírlap

„Egyik tanár ismerősöm mesélte, hogy iskolájában megjelent egy szülő, aki gyermekét sem hittanra, sem erkölcstanra nem akarta beíratni. A kérdésre, miért nem, az egyszerű válasz az volt: »Mi ateisták vagyunk.« Így aztán teljesen érthető, hogy ezt az erkölcstanban is ármányt sejtő, szerencsétlen réteget szolgálják minden erejükkel az írástudók és farizeusok, mondván, »ez nem erkölcstan, hanem agymosás és hittérítés nemzetiszínű cukormázzal bevont gyomorforgató egyvelege«. Ez a mondat is a Népszavában jelent meg, a végén az ellenjavallat: »Kicsit még nem ártana tanulmányozni azt a keresztény erkölcsöt, mielőtt megpróbáljuk mások fejébe verni. És akkor még más erkölcsi rendszerekről nem is beszéltünk. Vagy arról, ami a legjobb lenne: ha a gyerekeink megtanulnának gondolkodni és önállóan dönteni.« Igen, más erkölcsi rendszerekről nem tetszettek beszélni, mert azt nem tetszenek megjelölni, milyen erkölcsi rendszert kellene követniük, de az a legjobb, ha a gyermekek maguktól jönnek rá.


A mai balliberálisokra régen azt mondták volna: nihilisták. A Nagy Semmi üzenetét közvetítik, és tudják, mit cselekszenek. Ez a gyomorforgató.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. szeptember 26. 06:23
Az ateizmus is egy vallás.Méghozzá momentán a legbigottabb és sajnos sok helyütt államvallás is! Hinni kell dogmáit, vannak prófétái, katekizmusai, inkvizítorai, erőszakos térítői. Egyszóval minden hibát, amit az egyházak elkövettek, felvállaltak és hirdetik.
nyugalmazott tanár
2013. szeptember 26. 06:06
A népszavások nem is sejtik, hogy az általuk hangoztatott óhaj, vagyis, hogy "a legjobb lenne: ha a gyerekeink megtanulnának gondolkodni és önállóan dönteni." rájuk nézve kartasztrofális következményekkel járna. Ezek még mindig az 50-es évek Rákosi-Kádári mocsarában tocsognak.
Akitlosz
2013. szeptember 25. 23:30
Van pár probléma ezzel a cikkel. 1. Valóban adtak olyan erkölcs tankönyvet, ami nem kissé elfogult a kereszténység iránt, tehát sajnos igaza van azoknak a szülőknek, akik abból a tankönyvből nem óhajtják taníttatni a gyermekeiket. A jó hír, hogy van másfajta erkölcs tankönyv is szerencsére. 2. Az ateizmus nem egyenlő a balliberalizmussal. Nem kell ahhoz liberálbolseviknak lenni, hogy valaki a keresztények maszlagait SE vegye be, csupán értelmes embernek. 3. Ugyan a cikk végkövetkeztetése szerintem igencsak más téma, mint a cikk eleje, de a balliberálisok nem nihilisták, csupán a szerző nem lát át rajtuk, s nem érti, hogy milyen tervet, célt követnek a balliberálisok. Nem nihilt akarnak ők, hanem az európai nemzetek eltűnését, hogy az Európai Egyesült Államok megalakulhasson, természetesen döntően cionista befolyás és uralom alatt. Így mindjárt érthetőbb, hogy miért is teszik, azt amit. Ahogyan a bolsevizmus úgy a kereszténység is túl sok okott szolgáltatott már a történelemben, hogy ne nagyon tapsoljon érte az ember. Hinni nekik meg hát ... már elnézést de közelít a baleksághoz.
Taxin
2013. szeptember 25. 22:52
"A sátán az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. 45Mégis, bár az igazságot hirdetem, nekem nem hisztek. 46Ki vádolhat bűnnel közületek? Ha meg az igazságot hirdetem, miért nem hisztek nekem? 47Aki az Istentől való, meghallja az Isten szavát. Ti azért nem halljátok meg, mert nem vagytok az Istentől valók.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!