Az ország, amelynek nem volt gyerekszobája

2013. szeptember 26. 09:12

Akadjunk csak ki bátran a bunkók folyamatos, napi performanszain, botrányain. A valódi botrány mi vagyunk.

2013. szeptember 26. 09:12
Seres László
Seres László
hvg.hu

Még egyszer: a dolog – kisebb online pampogásoktól eltekintve – attól működik, hogy az elkövetői és befogadói közeg normája is egyaránt az, hogy ez büntetlenül megtehető. A »karcosabb« hang kultúránk része, mi nyereg alatt puhítjuk a zöld képviselőket, pláne, ha nők, sőt, ilyenkor nyomatékul azt is hozzátesszük: »...itt az idő, hogy ráfigyeljünk azokra a képviselőnőkre, akik szinte minden esetben a nyílt provokáció legundorítóbb módját választják, arra törekedve, hogy valakinél elszakadjon a cérna!« Ő kezdte, óvó néni kérem, ő provokált, muszáj volt beszólnom neki, ráfigyelő jelleggel! Legközelebb meg is erőszakolom, ha túl rövid a szoknyája, hadd tanulja a nyomorúságos földi mivoltot.

Ha nem ez volna az elfogadott, legkisebb közös kulturális nevező, akkor nem lehetne egy vak komondorra fogni egy nőverést; akkor a kormányfő kommunikációs tanácsadója nem lehetne biztos abban, hogy utcai harcosi ténykedése dacára nagyon is a posztján maradhat; akkor a Hajdú Péter nevű szórakoztatóipari segédmunkás nem tehetné meg, hogy »szembesítés« címszóval ráereszti a zaklatót a zaklatás áldozatára; akkor Debrecen polgármestere nem vicceskedhetett volna gyerekek megverésével, pedagógusok lealázásával; akkor a Jobbegyenes című portál nem úgy kampányolt volna Baján, hogy konkrétan lekurvázza a baloldal közös jelöltjét (»már a város felett is húzták Melindát«); akkor a mai magyar rögvalóság hírnökei, a kommentelők nem azzal reagálnának egy 93 éves néni kilakoltatására, hogy »Nem bankok kirakatát kéne betörni. Egy banki vezérigazgatót elkapni. A megcsonkított, megkínzott maradványait közszemlére. Folytatódik? A következő bankigazgató tetemét a parlament előtt zászlóra húzni.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. szeptember 26. 12:37
Igen, és egy ideális demokráciában Seres nem hülyíthetné, az amúgy is hülyéket.
historiker
2013. szeptember 26. 11:50
Hörögj, zsidó, hörögj.
odysseus
2013. szeptember 26. 10:55
Lacika. Feltételezve Rólad, hogy nem csak egy egyszerű provokátor vagy: Igen, egy ilyen bunkó országban vagy kénytelen élni. Alakulhatott volna persze másképpen is, nyerhette volna az első háborút a Monarchia, nem lett volna Trianon, Kun Béla, sikerülhetett volna Horthynak a kiugrás, nem lett volna Szálasi, Auswitz, Vörös Hadsereg,GULAG, kuláklista, Rákosi, Gerő, jöhettek volna az amerikaiak segíteni, vagy legalább csak erőt mutatni szabadságharcosaink érdekében (Akiknek ezúton is örök riszpekt), nem lett volna Kádár, aki annyira félt mindentől, ami nemzeti, hogy generációkkal utáltatták meg saját magukat, mert magyarok. Továbbá ugyanezen rendszer nem nevelte volna generációit elsőként a béketáborban konzumidiótává. Végül a nagyarányú piacvesztés miatt nem kellett volna kényszerprivatizálni az iparunkat sem, és a tévében látott már már elérhetőnek tűnő gazdagság az elzártságból is adódó felkészületlenséggel párosulva nem hajtott volna devizadósságba kritikus tömegű középosztálybeli embert. Ennek folyományaként érezhetnék akár jól is magukat a bőrükben a mai magyar honpolgárok. Odafigyelhetnének a Nőkre, és Megbecsült Ügyfélként járhatnának a bankokba. De nem így alakult, és ezért "nem lett az országnak gyerekszobája". Nem kívánom, hogy nyilvánosan elhelyezd Magadat ebben a feljebb vázolt koordináta rendszerben, hanem két dolgot megsúgok: Egyrészt nem 1900-keveset írunk, amikor hasznos a Nyugat-stílusú vitriol. Másrészt én azt szeretném, ha az unokáim Magyarországának már "lenne gyerekszobája", polgárai megbecsülnék egymást korra, nemre, pártállásra való tekintet nélkül. Ehhez viszont szerintem az első lépés ÖNMAGA megszeretése és megbecsülése. Személyszerint ennek fényében értékelem gondolataidat, valamint a közéleti történéseket.
Taxin
2013. szeptember 26. 10:49
Recsken nemigen biztositottatok gyerekszobákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!