A szülők átnevelése kezdetét veszi

2013. szeptember 09. 12:15

A jó, a nemzeti pedagógus után ki kell alakítani a jó, a nemzeti szülőt is. A jó szülő pedig elfogadja, hogy ő nem tud nevelni, legföljebb hároméves korig.

2013. szeptember 09. 12:15
Ritók Nóra
hvg.hu

A jó szülő hittanra adta a gyerekét, és nem erkölcstanra. Mert komolyan veszi, hogy az lesz a jó, ha minden gyerek ez alapján az elvek alapján nevelődik majd. Kicsit értetlenül nézi ugyan a szegregációt, a büntetéseket, a szegényekre, hajléktalanokra, nincstelenekre irányuló intézkedéseket, a zsidózást, cigányozást és efféléket, mert a Biblia mást ír ezekről. Nehezen érti, hogy lehet mindezt a keresztény értékek szerint megtenni, de nem csodálkozik. A jó szülő nem kérdez, nem kérdezi azt sem, miért szeptember másodikán kapták meg a tankönyvet, elfogadja az új rendet szó nélkül.

A jó szülő néptáncra íratja a gyereket. Mert az olyan nemzeti. És örül, ha helyette, megfelelő mértékű testi kényszer alkalmazásával terelik a jó útra a gyerekét az iskolarendőrök, ha megtévelyedne. A jó szülő tudja, hogy a mindennapos testneveléshez nem kell tornaterem. Örül, ha a folyosón tornáznak majd, vagy a tanteremben, összehúzva a padokat. Nem akar (most már nem is tud) beleszólni a házirendbe. Ahhoz nincs köze.

Elfogadja, hogy nem rendelkezik a gyermeke szabadidejével sem. Hiszen nem töltötték azt megfelelően, ezért a délutáni tevékenységet is ellenőrzés alá kell vonni. A szülő kérvényezheti, megfelelően szabályozott körülmények között, ha az indoka elfogadható, az igazgató megengedheti, hogy ne kelljen bent lennie a gyereknek. Azt nem tudom, engedi e, ha az indok csak annyi, hogy a hogy a szülő(k) munkanélküliek, épp ráérnek, és szeretnék, ha velük lenne délután a gyerek. Bár lehet, ebben a folyamatosan javuló foglalkoztatásban erre az indokra nem is lesz hamarosan szükség.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tade7
2013. szeptember 09. 18:53
Hát elnézegettem a proli bunkók reakcióját erre az írásra a Fideszfigyelő nevű Fb oldalon,és csak k. anyázni tudják a Hoffman Rózsát!Hát igen itt tart ma,a mai Magyarországon a bal oldali szavazók többségének értelmi színvonala kb.! Valószínű ők nem tanultak erkölcstant az iskolában.
atila68
2013. szeptember 09. 18:14
Kedves Nóra! Ki mondta önnek, hogy a pedagógus-tanár feladata az iskolában a nevelés? ön ilyen hülye lenne?
Thomas Müller
2013. szeptember 09. 18:00
Ritók hány cigány családot fogadott már örökbe, hogy itt osztja az észt? amúgy meg a Biblia azt is írja, hogy a zsidók ölték meg a Megváltót. ehhez mit szól?
disfear
2013. szeptember 09. 17:31
Ez az egész bullshit, mindkét oldalról (szerintem! - teszem hozzá) Azért, mert a semmirekellő, lusta tanárgárda (tanár szülőkkel rendlkezve mondom - tisztelet a kivételnek) nagyon sok esetben műveletlen mint a hétszentség. Tanáraink nagy része egyszerűen alkalmatlan a feladatra, valami egyszerű, kényelmes állást keresett, és megkapta. Most nehezen várhatjuk el, hogy az átvedlett magyar vagy töritanárok nagyrésze milyen piszkosul jó erkölcstant fog tartani, mert ilyen nincs. Ugyanez igaz a hitoktatásra: nem az a lényeg, hogy keresztény, buddhista, muzulmán stb. szellemben kapja valaki a világnézettől függő oktatást, hanem, hogy ki az oktató. És higyjétek el: tudok olyan akár református, olyan katolikus hittantanárt, akik között a különbség ég és föld... Semmi baj nincs abban, hogy a gyerekek tanulnak keresztény gyökerű vallástant, elvileg a múltunk része. Viszont volt egyházi sulisként mondom, hogy nem mindegy, hogy a 80 éves "Laci bácsit" vagy a 30-40-es, mai világban élő tudomisénkit kapják meg. Egyébként meg lehet nézni bármelyik amcsi filmet: csak a saját kulturájukat tanulják, Hálaadásnapi műsort adnak elő, mekkora fasizmus (tudjuk jól, kik gyilkolták le az indiánokat) A kérdés az: a szülő vagy az állam nevel-e jobban? A válasz: A nevelő. A szülők nagy része ugyanúgy inkompentens mint az állam. Amit tök megértek, én is lusta lennék gyereket nevelni, ha ugy érnék haza, hogy nem elég ledőlnöm a tévé elé, hanem valaki még hisztizik is mögöttem. Ezért a legfontosabb egy NORMÁLIS tanterv kialakítása lenne, mert ez minden csak nem az, ez ugyanaz ami eddig volt, leöntve egy-két Fidesz-szimpatikus dologgal. A gyerekeket nem fogja jobban érdekelni a kötelezővé tett erkölcs, vallás, néptánc, bármi, ha nincs meg az a humán háttér aki ezeket az értékeket és képességeket a megfelelően tudja átadni. És a módszer sem létezik. Marad minden ugyanaz mint eddig, magolás, tanulás, kicsit tovább vagy benn, helló szevasz. Ennek a magolásnak meg tanulásnak az ellentéte meg nem a modern angolszász, waldorf-poizitiv oktatás, hanem a gyeremekközpontú, de a nevelők iránti tiszteletet is kellőképpen megadó módszer, ahol mind a helyi, mind a nagyobb közösségi értékek is helyett kapnak, az értékek megőrzésén keresztül kiemelt szerepet adva a kompentenciáknak. De veszett fejsze nyele, tömegoktatásban úgy sem lesz semmilyen előrelépés sose.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!