Vitéz lélekemelés a Nemzetiben

2013. szeptember 29. 14:34

Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy megnézhettem a Nemzeti Színház évadnyitó előadását.

2013. szeptember 29. 14:34
Lotte
Onleány Társasblog

„Tegnap este abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy megnézhettem a Nemzeti Színház évadnyitó előadását, Tamási Áron Vitéz lélek című darabját. A mű a fenti idézet jegyében is íródhatott volna, mert a hűség és hit diadalát hirdeti. Cselekménye nemes egyszerűséggel oldja fel a gordiuszi csomót: test és lélek, égi és földi szerelem egymásnak feszülése a hit és a hűség erejéből simul el. 


Az eltöröttnek tűnt egész ép testet ölt. 

A színpadon megelevenedő sorsok egyetlen, a világ szabott rendjével dacoló férfi, a Trill Zsolt által zseniálisan formált Balla Péter személyén fordulnak meg. Igazi felforgató ő! A hét esztendei háborús száműzetésből falujába hazatérve nincs helye a kis közösség szabta keretek között. Más ő, mint a többiek. A gépek korában egy kereszttel jelölt szamárra hagyatkozik. A színen meg nem jelenő, de a darab törénéseit mindvégig befolyásoló állat - mely az ostobaság és (Jézus bevonulása óta) az alázat szimbóluma is - Balla Péter hitével azonos egy igaz, makulátlan életben.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kékvillogóval a rezsibulira
2013. október 10. 12:32
10 percet láttam belőle - jó szar volt.
puszika
2013. október 08. 16:15
Honnan ismered fel ilyen nagy pontossággal a buzikat?Talán te is az vagy?
Lorpo
2013. október 08. 16:15
:DD Arlet és a buzik. Tragikomédia két felvonásban, ahol a főhős végső elkeseredésében ellenségei fegyverét forgatva próbál tükröt tartani. Persze suta próbálkozásai nagy derültséget keltenek, de a cselekmény során végig ott sorakozik hősünk mögött a vészterhes nagy fehér X...
tóth mária
2013. október 08. 16:14
reszi: a tiédet ellopták vagy csak simán gyökér vagy?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!