Kötelező napközi

2013. augusztus 26. 19:07

Az új oktatási rendszer a gyerekek, és általában a fiatalok mellett most már a szülőktől, és nem-állami oktatóktól is félti a társadalmat.

2013. augusztus 26. 19:07
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Alternatíva

„Elég sok töprengés és a fent olvasható előre megírt szülő levél vezetett rá a megoldásra: mindenáron el kell kerülni, hogy a magyar gyermek, a leendő nemzeti középosztály különböző költséges magánórákon, és nem szigorúan az iskolához (tehát a KLIK-hez, tehát az államhoz) kötődő szakkörökön tanuljon mindenféle baromságot, vagy esetleg valamilyen módon megtanuljon rendelkezni a szabadidejével. Ami az egészben az új elem az, hogy az új oktatási rendszer a gyerekek, és általában a fiatalok mellett most már a szülőktől, és nem-állami oktatóktól is félti a társadalmat, és egyre inkább úgy tűnik, hogy már 6 éves kortól a saját mindenre kiterjedő figyelme alá akar vonni a jövőben mindenkit.

És az egész még így, 2013 derekán, éppen az ominózus törvény vitájának napján, és jó pár hónappal a negyedik módosítás után is abszurdumként hat, legalábbis számomra. Nem elég tehát, hogy a tanítási szabadság, a pedagógiai módszer megválasztásának lehetősége évtizedek óta nem volt ilyen korlátozott, hogy 1989 után először egyetlen fajta tankönyvből kell tanítani, és még a kiterjesztett fenyítési jogkörű gondnokok sem jelentik a jéghegy csúcsát. Hiszen a csúcs az, ha mindezt nem napi 6, hanem akár 8-9 órában kell majd, csaknem kötelező jelleggel játszani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2013. augusztus 26. 22:23
Próbálom megérteni, mi lehet ennek a nagy felháborodásnak az igazi oka? Ha csak a napközit veszem, akkor az tény, hogy a jelenlegi iskolások nagy részénél jobb, ha szakmai felügyelet mellett ismételnek, felkészülnek, esetleg más ismereteket is szereznek, hiszen ez épp azokat a különbségeket enyhítené a gyerekek között, ami igen sok feszültséget okoz. Valamint az is tény, hogy napközis tanárokra is szükség lesz (ami esetleg épp a munkanélküliséget enyhítené), így végképp nem értem ezt a tiltakozást.
MacElek
2013. augusztus 26. 22:10
Akinek van felelős szüleje, az úgyis hazaviszi. Akinek meg nincs, annak jobb lesz a napköziben.
tabakur
2013. augusztus 26. 22:00
A lényeg:bármelyik szülő indoklás nélkül kérheti,hogy a gyereke ne maradjon bent tanítás után. Ezt az iskolának el kell fogadni. Ebből látszik, hogy az egészet arra találták ki, hogy a cigány gyerekek meg az ugyancsak rossz sorban élő magyar gyerekeknek egy megőrző legyen . Semmi több.Nem lesz ott tanítás meg továbbképzés sima gyerek megőrzés lesz a pedagógusok méla undora mellett.
fogd a pénzt és kuss
2013. augusztus 26. 21:31
te egy el me be teg vagy !!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!