A Legfőbb Huligán

2013. augusztus 29. 09:58

A focira költött milliárdok magyarázata természetesen itt van az orrunk előtt, és felettébb ciki. Arról van szó, hogy Orbán Viktor szereti a focit.

2013. augusztus 29. 09:58
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„Annak oka kell legyen, ha egy ország makroméretű pénzeket áldoz valami egzotikusra. Ilyenkor a laikus állampolgárok is fel szokták tenni a kérdést, mi indokolja a három anyahajót vagy a Mars-expedíciót. És a szakértők pedig elmagyarázzák, hogy mi az indítéka és a célja a projektnek. És itt hadd hívjam félre Hende Csabát egy szóra.

Hende Csaba ugyanis elsősorban nem mint Szombathely képviselője ismert, hanem honvédelmi miniszterként. Ő maga is tisztában van tehát azzal, hogy a honvédségnek sürgősen szüksége volna egy éppen százmilliárdos helikopter-beszerzésre. Nem is a harcértéke miatt, mert az statisztikai hibahatáron belül van, hanem hogy legalább hóesésben meg árvízben hasznát vegyük a seregnek. Volt is megfizethető ajánlat, csak arra éppen nem akadt százmilliárd. Pedig azt a beruházást viszonylag könnyen meg lehetne indokolni, Hende maga is érvelt mellette, amíg nyitott volt a kérdés.

A focira költött milliárdok magyarázata természetesen itt van az orrunk előtt, és felettébb ciki. De nézzünk szembe vele: arról van szó, hogy Orbán Viktor szereti a focit.

Ki nem szarja le? – kérdezhetnénk reflexből, de mire kimondanánk, eszünkbe jut, hogy először is nem szarja le a pénzügyminiszter, aztán nem szarják le a többi miniszterek sem, nem követeli a pénzt az oktatási államtitkár, nem sértődik meg az aránytévesztésen a kultúrkomisszár, és nem csodálkozik Hende Csaba sem, pedig mind tudják, hogy életbevágó ügyekre nem jut annyi, mint a főnök mániájára. Németh Lászlóné meg egyenesen örül, mert a Lajos építi ezt is. És úgy tűnik, elég magyarázat ez a magyarnak is: a miniszterelnök focibolond, tehát asztmagyógyszer nincs, stadion meg van. Tehát igen, megfelelő indoklás, hogy Viktornak ez a hobbija. Megér ez nekünk százmilliárdot, ugye, emberek?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sr. bobo
2013. augusztus 29. 17:03
Nem kell ezt kritizálni. Viktor megmenti a magyar focit. Minden más tönkremegy persze, de legalább ez nem. Innen kéne nézni.
trabantkombi
2013. augusztus 29. 15:20
Jár stadion a dagi baltás köcsögnek!!! Aki ezt nem fogja föl az nem magyar és a haz ellensége!!!!!! rákosi=baltás 2014!!!!
G. Pantyelejevics
2013. augusztus 29. 15:06
kedves naris hörimörik! mivel csak a hozzátok hasonló teljesen egyenvak vékony réteg agyát nem cseszi a zsebNapoleon kerti budija mellé épített stadion, a nem teljesen hülye még arra is emlékszik, ki tett ilyesmit legutóbb a térségünkben, jómagam mosolyogva olvasom, amint a védhetetlen mellett kapálództok. trafik, stadion. egyszerű dolgok ezek. még a kamu nokiás doboznál is egyszerűbbek.
Fici7
2013. augusztus 29. 13:59
Felesleges az átlag 2800 fő nézőnek stadiont építeni. Előző bajnoki évben a csúcs nézőszám az FTC-UTE meccsen volt több mint 9 ezer. Egy bajnoki szezonban Kb. 20 mérkőzést rendeznek egy-egy stadionban. Évi 56 ezer nézővel és 1500 FT-os jegyárral számolva a bevétel 84 millió Ft. Szerintem a fenntartási és üzemeltetési költségeket sem fedezi. A foci klubok így is 11 milliárdos adósságot görgetnek maguk előtt. Ráadásul a bajnokság kezdetén például a Videoton 7 külföldi játékossal állt fel, minek ide ennyi idegen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!