Folyik a víz

2013. augusztus 08. 11:50

Ózdon nem filozófiai kurzust nyitott a balliberális oldal, hanem frontot.

2013. augusztus 08. 11:50
Sinkovics Ferenc
Magyar Hírlap

„Lehet, hogy már kevesen emlékeznek rá, de Gyurcsány hirdette meg még az MSZP 2006-os választási kampányában, hogy »vége az ingyenebédnek.« Mondhatott volna ingyenvizet is? Ezt nem elemzi most a nyugati sajtó. A liberális hazai sem. Inkább azon lovagolnak, hogy az önkormányzat takarékossági intézkedése ezért vagy azért, de sok roma családot érint. Mint ahogy tény az is, hogy Ózd nem zárta el, nem szüntette meg a közkutas vízszolgáltatást, csupán korlátozta azt, úgy tudni méghozzá, hogy a törvényesség keretein belül. Egyébként ingyenvízről beszélünk, de hát semmi sincs ingyen. A víz sem, a segély sem, a szociális támogatás, egyszóval semmi. Mindenért az ország adózó polgárai fizetnek. Nagyon félreviszi a dolgot az a balliberális logika, amely szembeállítja az ózdi vízkorlátozás szenvedő alanyait a helyi önkormányzattal, magasabb szinten pedig a kormánnyal, az állammal. Az államnak nincs pénze, mint ahogy egy önkormányzatnak sincs, az a pénz, amit a kasszáikban találunk, a magyar adófizetők pénze. Ezért is annyira képmutató dolog bizonyos társadalmi rétegeket és népcsoportokat belevinni a segélyezettség és eltartottság, nota bene, az ingyenvíz utcájába, mert az zsákutca. Hosszú távon a konfliktusok és viharok zsákutcája. Hasonlít ez arra a társadalomfilozófiai képletre, amelyben ha valakit pozitíve diszkriminálni akarok, akkor ahhoz másokat negatíve diszkriminálnom kell.

De hát Ózdon nem filozófiai kurzust nyitott a balliberális oldal, hanem frontot. Ki tudja már hányadikat, attól a csillapíthatatlan vágytól fűtve, hogy adja át a kormányzást a polgári oldal a balliberális elitnek.

Nem a mai Magyarországon élnénk, ha Gyurcsány nem emelte volna fel a szavát az ózdi vízügyben. Természetesen a »szenvedő cigányság« mellett.

Igen, de akkor most mi a helyzet az »ingyenebéddel«?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2013. augusztus 09. 00:02
A továbbiakban megkérem a t. balosokat, fejezzék be a hazudozást: nem elzárták, hanem korlátozták a hozamot; nemcsak a cigánytelepen, hanem az egész városban.
Zsolt75
2013. augusztus 08. 23:39
Hetek óta födémszerelést végzünk napi 8 órában. A kollégáim és az egyéb szakági sorstársak nevében is ki merem jelenteni: van nagyobb szopás annál, mint ha 1 helyett 2 perc alatt telik meg a vödör.
Geo
2013. augusztus 08. 23:33
Te, nagyon hülye: a nincs ingyen ebéd azt jelenti, hogy valakinek fizetnie kell mindenért - pl. a rezsicsökkentésért, az idő előtti IMF visszafizetésért. Az országban sok helyen, a kánikulára tekintettel ingyen vizet osztanak. Kiállni ez a fidesznyik polgármester mellett - már az is embertelenség.
Fici7
2013. augusztus 08. 16:17
Inkább azt kellene ellenőrizni hogy ki lopja slaggal és utánfutóval a vizet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!