Az igazi diktátor eddig álcázta magát

2013. augusztus 19. 11:19

A demokráciát féltő demokraták farkast kiáltottak Murszira, aki egy politikai bárány a hadsereghez képest.

2013. augusztus 19. 11:19
Feledy Botond
Kitekintő

„Az alkotmányt felfüggesztő katonai vezetés visszaállította a korábban az arab tavasz tüntetői által eltörölni kényszerített rendőri speciális egységeket, illetve a vallási csoportok megfigyelésére szakosodott osztályokat. Nemcsak az egyiptomi médiát, hanem az Al Jazeera csatornát is megfenyegették, egy BBC tudósító pedig elhunyt munkája során.

A demokráciát féltő demokraták farkast kiáltottak Murszira, aki egy politikai bárány a hadsereghez képest. Murszi jó eséllyel elveszítette volna a következő választásokat, kormányzati tapasztalata sem neki, sem mozgalmának nincsen, amolyan 1990-es rendszerváltó kamikaze kormánytagokat képzeljünk magunk elé. Nem csoda, hogy nem ment nekik a dolog; annak rendje-módja szerint ebbe belebuktak volna. Ehelyett most áldozatot faragnak a néha joggal félt Muszlim Testvériségből; amely tökéletesen alkalmas lesz arra, hogy újabb radikalizálódási hullámot provokáljon a politikai iszlám csoportjaiban, így akár a Testvériségben is. Az elmúlt napokban már kopt templomokat támadtak meg, illetve felkoncoltak kopt keresztényeket is.

Emellé kaptunk egy tábornokot, aki ugyan saját bevallása szerint nem akar hatalmat, de mégsem tűnik úgy, hogy igyekezne átadásával vagy éppen ne élvezné a hadsereg hagyományos ellenfelének, a Testvériségnek a felszámolását. A nyugat ebben a helyzetben nem támogathatja a hadsereget, ha tényleg demokráciát szeretne, mégha egyszerűbb is egy tábornokkal megegyezni, mint egy demokratikus vezetéssel a folyamatos egyeztetés...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2013. augusztus 19. 16:56
"Islamic militants have ambushed two mini-buses carrying off-duty police officers in Egypt’s Sinai peninsula, killing 26 and wounding two others." Nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy ezt meg fogjak torolni.
Blackhawk
2013. augusztus 19. 16:23
Ami számomra elég érdekes, hogy pont az a Szaud Arábia állt ki a Muzulmán testvériséget eltávolító hadsereg mellett, amely szintén az MT-hez elég hasonló vallási alapú rendszert működtet, így a legnagyobb támogatója is lehetne. A nyugati hatalmak számára az a tény, hogy nem ítélték el keményebben a tüntetők elleni erőszakos fellépést, megnehezíti egy esetleges szíriai beavatkozás előkészítését. Egyik helyen a népirtás ellen lépnek fel a másikon pedig hallgatólagosan hagyják.
celkereszt
2013. augusztus 19. 15:06
Engem csak az lep meg, hogy amíg a nyugat kiakadt a keresztény gyökerek a magyar alkotmányba való foglalásán, addig szava nincs a muszlim szokásokról . Európa nyugati felén ma is ezrével végeznek genitális csonkításokat a nőkön, általános a gyermeklányok férjhezkényszerítése, stb. Jó, tudom , vannak felvilágosult muszlimok, de személyes tapasztalatból tudom, hogy a kulturális berögzülések nagyon erősek. Ez az európaiság milyen könnyen foszlik le egy muszlimról. Persze ne higyjük, hogy ez csak muszlim vonás. Emlékszem, hogy Magyaroszágon is konzervatív volt a családmodel. 50--es, 60-as években még milyen viselet volt illő a nőknek, vagy a lányanyaság mekkora szégyen volt. Lehet, hogy ezen az időszakon a muzulmán világnak is át kell esnie.
várúr
2013. augusztus 19. 14:36
Iszlamista "demokratikus vezetés..." Egy év alatt százával gyújtottak fel kopt keresztény templomokat, tegnap két busznyi rendőrt robbantottak fel... Murszi ellen elig egy év után tüntettek vagy hárommilióan... Ilyen az arab demokrácia feleim és ilyen a végletekig álszent, ostoba Nyugat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!