A miniszterelnökök fújják a passzátszelet?

2013. július 18. 11:08

Azt vettem észre, hogy egy idő után még a legszerényebb kormányfő is orákulumnak tekinti magát, és úgy érzi, hogy ő fújja a passzátszelet.

2013. július 18. 11:08
Zöldi László
Médianapló

„Azt vettem észre, hogy egy idő után még a legszerényebb kormányfő is orákulumnak tekinti magát, és úgy érzi, hogy ő fújja a passzátszelet. Ha meghívják különböző fórumokra, kötelességének véli, hogy beszédet mondjon, és eligazítsa a többnyire szakembereket. Mulatságos példa, hogy két harminc körüli, csinos honanyát hívtunk meg egy civil szervezetbe. Oktatáspolitikával foglalkoznak a parlamentben, és úgy gondolták, hogy föl kell világosítaniuk a hosszú asztalnál üldögélő, élemedett korú urakat a helyzetről. Miután kioktattak bennünket, a mintegy tucatnyi akadémikus és kéttucatnyi professzor összeszámolta, vajon hány tanévet töltöttünk a felsőoktatásban. Csaknem nyolcszáz jött ki. A hölgyek egyszer talán még miniszterelnökök is lesznek Magyarországon.

A kormányfő nem érthet mindenhez, mégis hízeleg a hiúságának, hogy tőle várják az eligazítást. Ebből származnak a bonyodalmak: a félreértések, az elszólások, a benyögések, a magyarázkodások. És az ütős mondatok is. Amennyiben persze az államvezető elmélyül egy-két témakörben, és átlátja annyira a helyzetet, hogy a felismert összefüggésekből telik kristálytiszta, rövid és szellemes mondatokra. Vagy ha olyan témában nyilvánul meg, amelyhez éppen csak konyít, úgy fogalmazza meg a kommunikációs stáb által kidolgozott ütős mondatot, mintha ő találta volna ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tas0125
2014. január 13. 10:11
Z.L. hát biztos,hogy professzornak tetszik lenni. Mért ne tájékoztathatna, akár száz profot is pl. elkövetkező törvényi lehetőségekről 2 jól felkészült nő. A prof sem ,mindent tudó. Javaslom elolvasni Esterházy: Ha én egyszer főnők lennék betét monológot. (E.:Termelési regény)
tas0125
2014. január 13. 10:10
sjanos Neked is ajánlom az előbb írtakat. Életedben nem voltál nagyobb közösségért felelős. Az ott kezdődik, hogy a különböző szakmákat, érdekeket integrálni kell tudni, közös cselekvés érdekében. Ezt úgy hívják politikus. Akire te célzol, azt úgy hívják állam férfi,ha még el is szotyizza magát.
Fahrenheit 451
2013. július 27. 19:25
"A kormányfő nem érthet mindenhez, mégis hízeleg a hiúságának, hogy tőle várják az eligazítást." Nagyon sokszor egyáltalán nem tőle várják, csak ő erőlteti, hogy mindenhez ő ért a legjobban. Kipróbálhattuk ezt más személyi kultuszok idején is.
kamasuka
2013. július 24. 14:55
Csináljátok jobban! Csináljátok úgy, győzzetek meg embereket Jobbikból, Fideszből (muhaha), és nyerjen Bajnai. De aztán ne abból álljon a szakértelme, hogy felvesz IMF hitelt, és abból fasztver, mert az nem ér! Aztán rálőcsöli a következő kormányra, 3% fölé megy a hiány, az összes csókost és újcsókost visszahozza, majd menetrendszerűen bukik, mert megint nem értettek hozzá (megint nem értett hozzá az SZDSZ), és jöhet megint Orbán, megint mehet 3% alá, megint fizetheti vissza az IMF uzsorahiteleket, vásárolhatja vissza a közműveket, miegymást, Bajnai és megbízói meg támadhatják hátba itthonról és külföldről, árulhatják ezerrel a hazát. Mert ez qurva unalmas lenne sokadszorra, és közben qurnánk el a 16. maszopista évet ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!